İngiliz lüks spor otomobil markası Aston Martin için işler şu sıra pek iyi gitmiyor. Nakit akışı sıkıntısı yaşayan ve elektrikli sedan modeli geliştirme fikrinden bu sebeple vazgeçen üretici, şimdilerde Çin menşeli Geely şirketiyle potansiyel bir yatırım için müzakerelere başlamış bulunuyor.

2019 yılı içinde öngörülenden daha az otomobil satışı gerçekleştiren ve bu sebeple yatırımcılarının tepkisiyle karşılaşan Aston Martin’in CEO’su Andy Palmer, basın mensuplarına verdiği demeçte “Ticari açıdan baktığınızda 2019 yılının bizim için hayal kırıklığı olduğunu söyleyebilirim. Her ne kadar perakende satışlar yüzde 12 oranında büyümüş ve 2007’den beri en iyi kâr ettiğimiz sene olmuş olsa da, planladığımız kadar kâr edemedik” dedi.

Avrupa’da satışlar beklenenden az oldu

Aston Martin’in toptan araç teslimatları Avrupa kıtası genelinde bir önceki seneye nazaran yüzde 7 oranında düşüş göstermiş. Model kataloğundaki en uygun fiyatlı araba olan Vantage’in satışlarında bir kıpraşma olsa da bu kötü gidişatı toparlamaya yetmemişe benziyor.

Öte yandan Aston Martin’in muhtemel stratejik yatırımcılarla müzakerelere başladığı bilgisi de yine bizzat Palmer tarafından teyit edildi.

Geely satın mı alacak?

Volvo’yu ve Lotus’u satın alan Çinli otomobil devi Geely’nin anavatanı dışında pek tanındığını söyleyemeyiz. Ancak şirket Volvo’yu bünyesine kattıktan sonra tamamen elektrikli ve yüksek performansı modeller üreten Polestar isminde bir alt marka kurdu ve hatırı sayılır miktarda üne kavuştu.

Aston Martin’e yatırım yapılması durumunda Geely bir başka markaya daha hayat öpücüğü vermiş olabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version