Yeni, sıfır kilometre bir Mercedes Benz sahibi olmak herkes için önemli bir andır. Diğer tüm lüks arabalarda olduğu gibi bu araçlara sahip olmak da pahalıya mal olur. Ancak her zaman için ödediğiniz paranın karşılığını tam olarak alacağınıza inanırsınız.

Eh, görünen o ki bu durum Kerry Costello isimli İngiliz vatandaşı için geçerli olmamış.

6 bin 300 TL kadar ödeme yapmış

Mercedes E-Class Cabriolet modeli için 35 bin Pound, yani yaklaşık 243 bin TL ödeme yapan Costello haberin fotoğraflarından da göreceğiniz üzere aracının deri koltuk paketiyle gelmesi için ek ödeme yapmış.

Siparişini bu şekilde oluşturmasına rağmen arabasındaki koltukların kısmen plastik olduğunu fark edince derin bir hayal kırıklığına uğrayan araç sahibi, 912 Sterlin yani yaklaşık 6 bin 300 TL kadar ödeme yapmış olmasına rağmen koltuklarda Artico isimli sentetik maddenin kullanıldığını öğrenmiş.

Bu gibi durumlarda bağımsız olarak arabulucuk görevini üstlenen Motor Ombudsman adlı kuruluş ise yaptığı değerlendirmede “deri” ibaresinin kullanılması durumunda araçtaki koltukların da yüzde 100 deriden imal edilmiş olmasının gerektiğini, aksi takdirde bu ibarenin yanıltıcı olacağına hükmetmiş.

Örnek teşkil edecek

Hukuki mücadeleden galibiyetle ayrılan Costello’ya 850 Sterlin kadar geri ödeme yapılmış, ancak davanın bu şekilde sonuçlanması diğer benzer vakalar için de örnek teşkil edecek.

Daily Mail’e verdiği demeçte Costello,Bu araba için bir sürü para ödedim ve ödemesini yaptığım şeyin birebir aynısına sahip olmak isterim. Eğer başka birisi benim yaşadığım sorunla karşılaşırsa aynı sonucu alacaktır” dedi. Haksız da sayılmaz doğrusu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version