Honda‘nın ABD’de çok tutulan sedan modeli Accord normal şartlar altında en fazla 24 inç büyüklüğündeki jantlarla kullanılabiliyor, çünkü aracın ön çamurluklarının en üst sınırı bu değere kadar müsaade ediyor.

Ancak Bug Bmx isimli bir YouTube kanalı bu sınırı zorlayarak 2000 model Honda Accord‘a Dodge Ram HD‘den sökülen devasa büyüklükteki off-road arazi tekerini takmayı başardı! Hemen aşağıda videosunu izleyebileceğiniz aracın son hali uzaktan kumandalı arabaları andırıyor. Kullanılan tekerlek ise tam 37 inç büyüklüğünde.

Aslına Honda’nın hatchback Civic modeline bu tekerleri takmak göze daha hoş gelen bir sonuç verebilirdi. Ancak son tahlilde Accord ile yapılan deneyin başarılı sonuç verdiğini söyleyebiliriz. Hem tekerlekleri, hem jantları devasa büyüklüğe çıkan arabanın stok versiyonunda 16 inçlik jantlar kullanılıyordu.

Hal böyle olunca 37 inç büyüklüğündeki bir tekerleği Accord’a takmak kolay olmadı. En iyi modifikasyon dahi yapılsa tekerlekler ön çamurluk ve davlumbaza çarpacağı için Bug Bmx kanalı boru şeklindeki metal bir kol yardımıyla tekerleklerin aracın dışına çıkmasını sağlamış.

Aracın toplam ağırlığı arttı!

Toplam 4 lastik ve 12 inç büyüklüğündeki çelik kollar da eklenince Accord’un ağırlığı 1500 kilograma kadar çıktı. Günün sonunda ise projenin işe yaradığını söyleyebiliriz. Sadece keskin dönüşler yapmak çok zor, çünkü tekerlekler çamurluğa temas edebiliyor. Fakat bu kadar büyük tekerleklerin eski sedan modeline off-road yeteneği kazandırmış olması kesinlikle dikkate değer.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version