İngiltere‘de yaşayan Uber sürücüleri, yarın saat 13:00 itibariyle çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve şirket tarafından daha iyi muamele görebilmek için ülkenin 3 farklı şehrinde organize edilen greve katılmaya hazırlanıyor.

Birmingham, Londra ve Nottingham şehirlerindeki sürücüler İngiltere’de ilk kez düzenlenecek olan grevle taksi çağırma uygulamasını çalışamaz hale getirmeyi hedefliyor.

Eski bir Uber sürücüsünün önderliğinde kurulan Büyük Britanya Bağımsız İşçiler Sendikası (IWGB) tarafından organize edilen grev hareketi, ülkenin önde gelen siyasetçilerinden de destek almayı başarmış durumda. 1000’den fazla Uber sürücüsünün katılımının beklendiği eylemler kapsamında Uber ofislerinin önünde protestolar yapılıyor. Ülke genelinde 50 binden fazla Uber sürücüsünün bulunduğu da elde ettiğimiz bilgiler arasında.

Sürücüler ne istiyor?

Londra’da kat edilen başına 1.25 Sterlin gelir elde eden sürücüler, bu miktarın 2 Sterlin‘e çıkmasını talep ediyor. Uber’in aldığı komisyon oranının yüzde 25’ten yüzde 10’a gerilemesi de talepler arasında. Son olarak Uber’in İngiltere’de yasal hale gelmesinin ardından sürücüler tek bir şikayet sonucu sistemden kolayca uzaklaştırılabilir olmaktan da şikayetçi. Bu kapsamda sürücülere ikinci bir şansın verilmesi sürücülerin arzusu.

Uber ne diyor?

Çok uluslu şirket Uber ise işçilerin bu taleplerini “Ülkede belirlenen asgari ücretten fazla kazanıyorlar. Yine de her zaman için şartlarımızı iyileştirmek ve sürücülerimizin Uber ekosistemi içinde daha fazla vakit geçirmesini sağlamak gibi hedefleri gerçekleştirmek için çalışıyoruz” sözleriyle geçiştirmeyi tercih etti.

Bakalım, ülkedeki protestoların sonucunda Uber sürücüleri ne tür kazanımlar elde edecekler?

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version