Audi Sport model gamına üç yeni S modelini dahil etti. S6 Sedan, S6 Avant ve S7 Sportback modelleri nihayet Audi hayranlarının beğenisine resmen sunuldu. Bu üç modelin günün birinde dizel motor opsiyonuyla bayilerdeki yerini alacağına dair iddialar yıllardan beri gündemdeydi.

En son 2011 yılının Mayıs ayında modellerin TDI motorla görücüye çıkacağı iddiası gündeme gelmiş, benzer bir haber de 2017’nin Eylül ayında otomobil bloglarındaki yerini almıştı. Bugün geldiğimiz noktada ise merakla beklenen dizel motor seçeneği nihayet resmiyet kazandı.

Daha az yakıt sarfiyatı, daha çok performans!

Bahsi geçen 3 arabanın kalbinde 3.0 litrelik V6 TDI dizel motor ve elektrikten güç alan bir kompresör bulunuyor. 48 voltluk melez hibrid sistemi sayesinde yakıt sarfiyatını frenleyen ve performansı artıran Audi, en son Avrupa pazarına sürülen SQ5 TDI modelinde benzer bir teknolojiyi kullanmıştı.

Bu arada yeni nesil S6 ve S7 modellerinin 349 beygir güç üreteceği bilgisi tarafımıza ulaştı. Benzer güç ünitesinin kullanıldığı SQ5 TDI modelinde bu değer 347 beygir idi.

S6 Sedan en performanslısı

Performans değerleri açısından kıyaslayacak olursak, yeni modeller arasındaki en hızlı aracın 0’dan 100 km/s hıza 5 saniyede çıkabilen S6 Sedan olduğunu söyleyebiliriz.

Geri kalan S6 Avant ve S7 Sportback 0.10 saniye kadar daha geç hızlanıyor, bu da daha ağır oldukları için. Elektronik olarak tüm modellerin maksimum hızı ise 250 km/s ile sınırlandırılmış durumda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version