Bundan 2 yıl kadar önce Volkswagen’in dizel emisyon sonuçlarında hile yaptığının ortaya çıkmasıyla birlikte dizel araçlardan uzaklaşan Avrupalı otomobil müşterileri, soluğu hibrid motorlu araçlar üreten Toyota galerilerinde aldı.

Hem benzinli, hem de elektrikli oldukları için “hibrid” diye adlandırılan modeller üretmeyi sürdüren Toyota’nın Ekim ayındaki hibrid araç satışları, toplam araç satışlarının yüzde 45’ini oluşturdu. Alman otomobil devi Volkswagen’in dizel skandalından sonra bu rakamın ikiye katlanarak neredeyse tüm satışların yarısını teşkil etmesi, Toyota’nın esen rüzgarla yelkeni şişirmeyi başardığını gösteriyor.

Hedef Avrupa’da 1 milyonu yakalamak

Avrupa’da toplam 1 milyondan fazla araba satmayı hedefleyen Toyota, geçtiğimiz yıla kıyasla Ekim ayında yüzde 9 büyümeyi de başardı. Bu 75 bin adet otomobilin fazladan satılması anlamına geliyor.

Ayrıca dünya genelinde yüzde 5 büyüyen Toyota’nın Avrupa’da yüzde 9 büyümesi de kıta genelinde firmaya duyulan güvenin bir göstergesi olarak yorumlanabilir. Nitekim tüm Avrupa genelinde yılın ilk 10 ayında 800 bin adet aracın müşterilere satıldığı bilgisi de bunu teyit ediyor.

İki modelle satışlar fırladı

Öte yandan Kompakt SUV C-HR ve RAV4 SUV isimli hibrid modellerin toplam satışlarını yüzde 38 arttı. Bu göstergeler doğrultusunda Toyota 2020 projeksiyonunda sattığı tüm araçların en az yüzde 50’sinin hibrid modellerden oluşmasını hedefliyor. Petrol fiyatlarının artması, bazı ülkelerde dizel motorlu araçların yasaklanması ve kıta genelinde elektrikli araçlara önemli indirimlerin yapılması durumunda bu tarih daha da öne çekilebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version