Yüksek güç çıkışına sahip performans odaklı araçlarıyla tanıdığımız ABD’li spor otomobil markası Dodge, Challenger modeliyle anavatanında tatmin edici satış rakamlarına ulaşmış bulunuyor. Hellcat adı verilen özel bir versiyonu da bulunan Challenger’in 707 beygirlik gücü günümüzdeki çoğu spor otomobili sollamaya yetecek kadar yüksek.

Eğer olur da bu performans size yeterli gelmezse aynı aracın SRT Demon versiyonunu satın alıp 840 beygir gücün keyfini çıkarabilmeniz de mümkün. Tabii bunun için sık sık benzin istasyonuna gitmek zorunda kalabilirsiniz.

İnsanlar daha fazla güç istiyor!

Challenger’in dört kapılı kardeşi olarak nitelendirebileceğimiz Charger modeli de kendine has bir Hellcat versiyonuna ev sahipliği yapıyor. Tıpkı Challenger Hellcat gibi 707 beygir güç çıkışına sahip olan bu arabaya gösterilen ilgi hiç de azımsanacak gibi değil. Öyle ki FCA’nın yeni uluslararası güç ünitesi şefi Micky Bly yaptığı açıklamada “İnsanlar bugün mevcut olandan daha güçlü motorlar istiyorlar” ifadelerini kullandı.

The Detroit Bureau isimli gazeteye demeç veren Bly, FCA’nın gelecekte elektrikli motor teknolojilerini kullanma fikrine karşı gayet olumlu yaklaştığı bilgisini paylaştı. Buna göre yakın tarihte yüksek performanslı Charger ve Challenger modellerinin de elektrikli motora ev sahipliği yapması söz konusu olacak.

Drag yarışları için şart oldu

Elektrikli motorların özellikle ilk kalkışlarda içten yanmalı güç ünitelerine karşı kıyaslanmayacak kadar performanslı olduğu biliniyor. Drag yarışlarını birinci sırada bitirebilmesi için Challenger ve Charger’in Hellcat versiyonlarında melez hibrid sistemi kullanılabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version