Üretilen son Dodge Viper modeli ABD’deki Conner Avenue fabrikasında, Ağustos 2017’de banttan inmişti. Ancak Dodge’un da bağlı bulunduğu FCA grubunun 2019 yılına ilişkin açıkladığı satış rakamlarına bakacak olursanız, Dodge’nin geride bıraktığımız sene 5 adet Viper sattığı bilgisine ulaşabiliyorsunuz.

Sanılanın aksine Dodge, seri üretimi sonlanmış bu arabayı çok özel müşterileri için tekrardan üretmiş değil. Bahsi geçen 5 araba da orijinal seri üretimden çıkma, ancak bu zamana kadar satılamamış modeller.

Reklam ve tanıtım faaliyetlerinde kullanılan, galeri ve fuarlarda sergilenen arabalar olma ihtimalleri de var.

İlk kez 1989’da görücüye çıkmıştı

Spor otomobiller arasında çok özel bir yere sahip olan Viper, sürücüler kadar yolcuları da kendine hayran etmeyi başaran bir araba. Konsept tasarımı ilk kez 1989’da tanıtılan araba tüm dünyayı kasıp kavurmuştu.

Öyle ki o sıralar bir Amerikan arabası hem süper bir beygir gücü sunuyor, hem de bunu göz alıcı güzellikteki bir tasarımla süslüyordu. İnsanlar Dodge’un Viper’i seri üretime almasıyla şoka uğramışlardı doğrusu.

CarSalesBase’in verilerine göre bir araba Viper’in satışları senede 1,000 adede kadar yükseldi, 2003’te ise zirve yaparak 2 bin 100’e kadar çıktı. Ancak 2008’de yaşanan ekonomik krizin ardından Viper’in satışları bir daha toparlanamadı. 2013’te üst düzey güvenlik paketleriyle yenilenen araba 2017’de sadece 585 adet satabilmişti.

Bu efsane modelin üretimi sona ermiş olsa da, Viper’in uzun süre daha zihinlerden silinemeyeceği muhakkak.

Share.

4 yorum

  1. bu habere tıklayınca yukarıda audi r8 reklamı çıkıyor arkadaşta reklama maruz kalıp başladı sallamaya herhalde. ikinci el falanmış bi de bak detay da veriyor. özetle de demiş ki viper çok yakıyor ondan dodge ürettiği viperları satamadı diyor ikinci el r8 aldım ben diyor az yakıyor diyor. kısacası hayaller r8 hayatlar 1.3 albea multijet.

  2. V 10 motor emsallerine göre çok maliyeti verimsiz .buna nispeten r8 daha kullanışlı ve daha ekonomik 2.el bir r8 kullanıyorum ortalama fiyat bunun 4 te biri ama fazla tatminkar ve iyi …. Bir otomobil

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version