ABD menşeli butik otomobil üreticisi Rezvani, off-road arazi şartları için geliştirdiği kurşun geçirmez SUV modeli Tank‘ı ilk kez geçtiğimiz yıl Ekim ayında görücüye çıkarmıştı.

Aradan geçen süre zarfında şirket, Tank’ın bir üst versiyonu olan Tank Military Edition modelinin tanıtımını nihayet gerçekleştirdi. Dodge Hellcat isimli Amerikan modelinden alınan 707 beygirlik V8 motora ev sahipliği yapan araç, devasa cüssesiyle dikkat çekiyor.

Hiçbir şekilde kurşun geçirmiyor

Garajında bu araca yer açma kararı alan şanslı alıcılar B7 seviyesi kurşun geçirmez zırh, termal gece görüş sistemi ve savunma maksatlı daha birçok sistemi de satın almış olacaklar. Üstelik araçta kullanılan tüm camların yanı sıra radyatör, gövde altı ve benzin deposu da kurşun geçirmez özelliğe sahip. Askerî standartlarda üretilen run-flat lastikler patlasa dahi uzun süre mesafe kat edebiliyor.

Manyetik kilitlerle korunan kapıların içinde ise gaz maskeleri, entegre ilk yardım ve hipotermi kitleri yer alıyor. Standart olarak 6.4 litrelik 500 beygir güç üretebilen V8 motorun bulunduğu araç, 65 bin dolar ek ücret karşılığında 6.2 litrelik süperşarjlı V8 Hellcat motoruyla da satışa sunulmuş durumda.

Fiyatı cep yakacak!

E-Locker özelliğiyle donatılan Dynatrac ProRock 44/60 marka akslerin bulunduğu araçta 37 inç büyüklüğündeki lastikler tercih edilmiş. Tahmin edileceği üzere de Tank Military Edition‘un fiyatı hayli pahalı. Başlangıç fiyatı 295 bin dolar.

Eğer müşteriler deri döşeme ve benzeri ekstra paketleri de satın almak isterlerse bu fiyat daha da yukarıya tırmanacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version