Ünlü amerikan spor araba üreticisi Dodge’un sevilen modelleri arasında yer alan Dodge Viper için yolun sonu göründü.

Ünlü spor araba üreticisi Dodge’un efsane modellerinden olan Viper’ın son modeli üretildi ve artık üretilmeyeceği duyuruldu. Dodge’un baş tasarımcısının Instagram hesabından paylaşmış olduğu son Viper efsanesinin sonlandığını gösterdi.

25 Yıllık Dodge Viper Serüveni Sona Erdi!

Dodge’un şubat ayında duyurduğu Viper’ın üretim bandından kalkma sürecinin sonuna gelindi. Dodge’un ilk olarak 1992 yılında tüketicilerle buluşturduğu ve o zamana göre oldukça farklı bir tasarım çizgisine sahip olan Dodge Viper serisi çok kısa bir süre içinde tüketiciler tarafından çok beğenilmiş ve Dodge’un ikonik bir modeli olmuştu. Dodge Viper’ın on silindirli motoru, logosu ve tasarımıyla birlikte kendi hayran kitlesini çok kısa bir sürede elde etmişti. İlk modelinin üretiminin ardından uzun zaman geçmesine rağmen Dodge Viper’ın logosu, on silindirli motoru ve tasarımı günümüzde bile kendisine hayran bırakıyor. FIAT – Chrysler tasarımcısı olan Ralph Gilles tarafından resmi Instagram hesabından paylaşılan gönderiyle birlikte duyurduğu haber Dodge Viper hayranlarında büyük bir üzüntü yarattı. Gilles’ın gönderisinde son Dodge Viper’ın Deroit’teki üretim bandını son kez tamamladığını ve 25 yıllık Dodge Viper serüveninin tamamlandığını ifade etti.

Dünya üzerinde dizi ve filmlerde yer alan en ünlü otomobil modellerinden birisi olan Dodge Viper’ın dizi ve filmlerde boy göstermesi satışa çıktığı tarihin 3 yıl öncesi olan 1989 yılında düzenlenen Uluslararası Kuzey Amerika Otomobil Fuarı’nda kullanıcıların karşısına çıkan Dodge Viper’ın satışa çıkacağını pek çok kişi düşünmüyordu. Sahip olduğu farklı ve çekici bir tasarımın yanında 400 beygir gücünde olan V10 motoruyla birlikte spor otomobilleri arasında bir yeni bir çağ başlatan Dodge Viper ancak pek çok kişinin düşüncesinin aksine yollara çıkmıştı. Asıl çıkışını 1996 yılında GTS Coupe modeliyle yapan Dodge Viper ayrıca Nürburgring’de hız rekoru da kırmayı başarmıştı.

Otomobil dünyasına adını altın harflerle yazdıran Dodge Viper’ın artık üretilmeyecek olması bile hayranları tarafından kabul edilmiyor. Viper hayranlarına göre şimdi olmasa bile gelecekte yeni ancak aynı ikonik tasarım ve çok daha güçlü özelliklere sahip yeni bir model gelecek.

 

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version