İlk kez geçtiğimiz Eylül ayında ABD’nin Austin ve Texas şehirlerinde düzenlenen pist yarışlarında görüntülen dört kapılı Mercedes-AMG GT modeliyle ilgili detaylar nihayet netlik kazanmaya başladı. Zamanında Mercedes’ten yapılan açıklamalar aracın 200 bin dolara satılan Porsche Panamera Turbo S‘ten daha ucuza satılacağı yönündeydi.

Bugün geldiğimiz noktada en üst paket AMG GT 63 S Coupe modelinin dahi 200 bin dolardan daha azına temin edilebileceği netleşmiş oldu.

Yurtdışında 159 bin dolara satılacak

Mercedes-AMG grubundan yapılan açıklamada dış görünümüyle dikkat çeken aracın paketleri ve fiyat listesi kamuoyuyla paylaşıldı. Arabanın doğasına ve üstün performansına göre ücretinin ucuz olması ise dikkat çekti. Buna göre dört kapılı ve el yapımı AMG 4.0 litrelik V8 biturbo motora ev sahipliği yapan, 577 beygir güce ulaşabilen araba 159 bin dolara satın alınabilecek.

Aynı arabanın AMG Performance 4MATIC+ sürekli dört çeker versiyonunda opsiyonel olarak drift modu da sunulacak. Bu modu aktif eden sürücüler trafiğe kapalı alanda içlerindeki drift atma arzusunu diledikleri gibi gerçekleştirebilecekler.

3.3 saniyede 100 km/s hız yapabiliyor

Şanzıman tarafında ise dokuz ileri otomatik AMG Speedshift MCT tercihi söz konusu. Nitekim bu şanzıman motorla o kadar uyumlu çalışıyor ki, araba 0’dan 100 km/s hıza sadece 3.3 saniyede çıkabiliyor. Modelin ulaşabileceği en yüksek hız ise 310 km/s olarak sınırlandırılmış durumda.

Mercedes-AMG GT 63 S Coupe‘de ise yine el yapımı 4.0 litrelik V8 biturbo motorla birlikte aynı AWD sistemi mevcut. Ancak bu modelde kullanılan motor 630 beygir gücünde. 0-100 km/s performansı ise 3.1 saniye olarak kaydediliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version