Japon otomobil markası Toyota’nın yaklaşık 20 yıldan beri üretilmeyen Supra’nın yeniden küllerinden doğmasını sağlaması, efsane spor otomobilin hayranları tarafından muhteşem bir şekilde karşılandı.

Yeni model Supra’nın çıkışının üzerinden aylar geçmiş olsa da hala daha gücünü BMW tarafından geliştirilen motordan alan aracın çeşitli modifiye işlemlerinden geçip daha da yüksek performansa ulaşabildiği haberlerini okuyoruz.

Bu tür modifiye işlemlerini yapanlara bir şey demeç güç, çünkü arabada kullanılan 2JZ-GTE isimli motor çok esnek ve kolayca güç yükseltmesi yapmaya müsaade edecek kadar muhteşem. Normalde çoğu üretici bu kadar esnek bir motor kullanmayı tercih etmez ama söz konusu Toyota olunca işler değişiyor.

HKS Toyota Supra Drift arabası karşınızda

İşte tam da bu şekilde modifiye edilen en son Supra ise 1973 yılında temelleri atılan ve performans odaklı modeller için yedek parça üretmesiyle bildiğimiz HKS tarafından modifiye edilmiş. Geniş gövdeli bu araç pistte lastik yakmak için gerekli tüm bileşenlere ev sahipliği yapıyor. 2JZ-GTE modelinin HKS GTIII-4R tarafından desteklendiği aracın performansı şaşırtıcı derecede iyi.

Güç çıkışı tam 690 beygire kadar yükselen araba, GR Supra’nın fabrika çıkışı performans değerini neredeyse ikiye katlamış durumda.

HKS’nin turbo ve süspansiyon sistemleriyle donatılan araba Goodwood Hız Festivali kapsamında bir dizi gösteri gerçekleştirecek. 4-9 Temmuz arasında düzenlenecek olan etkinlikte gırtlak dolusu bu Supra’ya dair daha fazla içeriğe ulaşmış olacağız.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version