Dünya üzerinde polis aracı filosu en şık, kaliteli ve performanslı araçlardan oluşan şehir neresidir? Doğru cevap, Dubai. Birleşik Arap Emirlikleri’ne bağlı Dubai’de polis olmak varmış dedirten süper arabalar arasında Porsche 918 Spyder, Bugatti Veyron, Aston Martin One-77 ve Roush Ford Mustang gibi modeller yer alıyor. Görece olarak daha sıradan modeller arasında ise Lamborghini Aventador, Audi R8 ve adını hatırlayamadığımız daha niceleri var.

Fakat görünen o ki Dubai polisi, garajındaki mevcut egzotik arabalarla yetinmeyecek. Polis ekiplerinin devriye arabası olarak kullanacağı yeni otomobilin Tesla Cybertruck olacağı, teşkilatın resmî Twitter hesabından kamuoyuyla paylaşıldı. Aynı paylaşımda haberde görselini kullandığımız polis kaplamasının giydirildiği, sanal bir Cybertruck görüntüsü de yer aldı.

2020’de filoya dahil olacak

Cybertruck şuan için sadece prototip aşamasında ve seri üretime girmesine daha zaman var. Ancak Dubai Polisi’nden yapılan paylaşımda aracın 2020 yılı itibariyle filoya ekleneceği bilgisi yer aldı. Oysa Tesla, elektrikle çalışacak olan modelin 2021’in son döneminde üretimine başlanacağını duyurmuştu. Üç motorlu versiyonun üretiminin ise 2022’nin sonlarında başlayacağı belirtilmişti.

Kim bilir, belki de Dubai Polis Departmanı akendine özel bir polis aracı siparişi vererek erkenden teslim alabilir. Öte yandan Tesla‘nın bu duruma ilişkin herhangi bir yorum yapmadığını da belirtmiş olalım.

Turist güzergahlarında devriye atacak

Dubai Emniyet Müdürü General Abdullah Khalifa Marri, yaptığı basın açıklamasında Cybertruck’ın turistlerin yoğun olduğu noktalarda devriye atacağını belirtti.

Share.

1 Yorum

  1. Birlesik Arap Emirliklerinin baskenti Dubai degil , Abu Dhabi . Habercilignizi seviyim bihabergiller .

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version