Elektrikli araçlara ilgi her geçen gün artarken, 2017’nin Ocak – Haziran döneminde dünyada satılan elektrikli araç satısı 547 bine ulaştı. İşte dünya genelinde en çok satan elektrikli araç modelleri ve özellikleri…

En Çok Satan Elektrikli Araba ve Fiyatlar

Elektrikli araç kullanımı önümüzdeki 15 – 20 yıllık zaman diliminde birçok ülkede olmazsa olmazlar arasına girecek. Çünkü ülke yönetimlerinin birçoğu dizel ve benzinli araç üretim ve tüketimini yasaklayacak. Durum böyle olunca da tüketiciler mecburen elektrikli araçlara yönelecek. Otomotiv sektörü bu kapsamdaki hazırlıklara şimdiden başladı ve yol haritalarını elektrikli araçlara göre yeniden şekillendirdi. Otomotiv üretiminde lider ülkeler ise yarışa başlayalı çok oldu.

Dünya otomotiv piyasasında çok satan elektrik araba modelleri denince veriler Alman otomobil devine işaret etti. Yılın ilk yarısında Volkswagen E-Golf 5 bin 711 adetlik satışa imza attı. Aracın satış fiyatı ise 31.345 ile 37.845 dolar aralığında değişti. 134 beygirlik elektrikli Volkswagen E-Golf, 4 kapılı modeli tüketicilerin ilk tercihlerinden oldu. Aracın batarya kapasitesi ise 200 kilometrelik sürüşe imkan tanıyor.

Zotye E200’de çok satan elektrikli araba dahilinde kendine yer açtı. Çin’de satılan bu araç 6 ayda 5 bin 949 adete ulaştı. Fiyatı ise 10 bin 500 dolardan satışa sunuldu. Yeni evliler veya yalnız yaşamayı sevenler için mükemmel bir seçenek olan Zotye E200 iki kişilik kapasitesi ve iki kapılı seçeneğiyle, 220 kilometrelik sürüş vaat ediyor.  Araç motorunun gücü ise 82 beygir.

Çok satan elektrikli araba denir de bu araçlar içerisinde Mercedes yer almaz mı? Elbette Mercedes’te çok satan elektrikli araba grubu içerisinde yerini aldı. Markanın GLC350E modeli Ocak – Haziran aylarını kapsayan dönemde tam 5 bin 997 adetlik satış rakamına ulaştı. Fiyat ise 45.900 ile 63.800 dolar arasında değişti.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version