Geride bıraktığımız Eylül ayının en sevindirici haberi şüphesiz Dünya Ralli Şampiyonası‘nın 7 yıl aradan sonra yeniden ülkemize geri dönüşüydü… Paris’te toplanan FIA Dünya Motor Sporları Konseyi tarafından açıklanan 2018 Dünya Ralli Şampiyonası takvimine göre, Polonya’nın yerine şampiyonaya dahil edilen Türkiye, 13 yarıştan oluşan takvimin 10. yarışı olarak 13-16 Eylül tarihlerinde organizasyona ev sahipliği yapacak.

TOSFED’in yaptığı açıklamaya göre Muğla ve çevresinde düzenlenecek olan bu büyük organizasyonun bugüne kadar WRC tarihindeki en kompakt ralli olacak ve ayrıca servis alanından geçecek olan etaplar da şampiyona tarihinde bir ilk olacak…

Son olarak 2010 yılında İstanbul’da düzenlenen ve benim de start aldığım WRC’nin üzerinden tam 7 sene geçmiş ve neredeyse bir daha olması hayal gibi görünen bu organizasyonu yeniden ülkemize gelmesinde emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bunu sadece 3 günlük bir organizasyon olarak değil, ülkemizde otomobil sporlarının yeniden gündeme geleceği ve sporumuza büyük bir ivme kazandıracak bir fırsat olarak görmek ve değerlendirmek gerekiyor. Bu ralli aynı zamanda 2018 yılında Türkiye’de düzenlenecek en büyük spor organizasyonu olacak.

Dünya Ralli Şampiyonası’na Hazırız!

Yeni Zelanda, Hırvatistan, Japonya, Şili, Kenya ve Güney Afrika’yı geride bırakarak takvime dahil olmakla büyük bir sınavı geçtik. Marmaris’e gelerek etapları ve tesisleri gezen, organizasyonun akışı hakkında bilgi alan WRC yetkilileri de etapları çok uygun ve rekabetçi bulduklarını belirttiler.

Ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak olan bu yarış, 228 ülkede, 132 ayrı televizyon kanalında yer alacak, yapıldığı bölgeye ekonomik olarak da büyük katkı sağlayacak.

Geçtiğimiz yıl WRC TV ve Red Bull TV ile tüm dünyada yayınlanan programların global izleyici kitlesinin 700 milyondan fazla olduğunu düşünürsek, sanırım bu katkıyı daha iyi anlayabiliriz.

Dünya Ralli Şampiyonası’nda 7. Büyük Organizasyonumuz

Bugüne kadar 6 kez bu dev organizasyona ev sahipliği yapan ülkemizin, Dünya Ralli Şampiyonası’nda kalıcı olması ve bu büyük etkinlikten alnının akıyla çıkması için de hepimize büyük görev düşüyor.

Bu büyük sınavın provası da bu yıl 20-22 Ekim tarihlerinde Avrupa Ralli Kupası kapsamında düzenlenecek bu yarışa Dünya Şampiyonası’nda yarışan fabrika takımları mühendis ve görevlilerini göndererek, gerekli bilgileri toplayacak ve hazırlıklara şimdiden başlayacaklar…

Bizim de ajandamıza o tarihleri not alıp ne yapıp edip Marmaris’ta olmamız, FIA ve WRC delegelerine, aslında otomobil sporlarının ne kadar büyük bir hayran kitlesi olduğunu göstermemiz gerekiyor. Ben mutlaka orada olacağım… Peki ya siz?

Kaynak: Emire Cantürk Eren / Otostil

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version