Guiness Rekorlar Kitabı’nda “dünyanın en büyük billboardı” diye bir kategori olduğunu biliyor muydunuz? Cevabınız hayırsa, muhtemelen yalnız değilsiniz. Hemen her şeyin “rekor” kategorisinin bulunduğu kitaba şimdilerde Ford da adını yazdırmış bulunuyor. İspanya’daki reklam kampanyası kapsamında “dünyanın en büyük billboardı” kapatan Ford, bu sayede haber sitelerinin gündemine oturmayı da başardı.

Ford EcoSport’un tanıtımı yapıldı

Dünyanın en büyük billboardı olduğunu iddia edilen billboard, İspanya’nın başkenti Madrid’deki Edificio Espana binasına asıldı. Bu bina aynı zamanda 725 metrelik uzunluğuyla Madrid’in en uzun sekizinci binası olma özelliğine sahip.

Billboardın boyutu gerçekten devasa, tam 20 tenis kortuna denk büyüklükte. Ford’un yeni EcoSport kompakt SUV’unun tanıtıldığı billboardın ağırlığı ise tam tamına 2 ton!

Bir önceki rekor egale edildi

Billboardı hazırlarken Ford’un amacı bir önceki rekoru egale etmekti. Suudi Arabistan’ın Dahran bölgesindeki 241.93 m²’lik billboard da zaten yine Ford tarafından inşa edilmişti.

Ford İspanya’nın pazarlama birimi müdürü Elena Burguete “Guiness Rekorlar Kitabı’na dünyanın en büyük billboardını inşa ederek girmemiz, şirketimize güç veren kreatif tarafımızın da bir göstergesi” değerlendirmesinde bulundu. Burguete, “Madrid’in tam kalbinde inşa ettiğimiz bu billboard, insanlara “Hayat burada, peki siz neredesiniz?” mesajını veriyor” dedi.

Mart ayının sonunda reklam kampanyası sona erdikten sonra Ford, dev billboardı engelliler için istihdam merkezi olarak faaliyetlerine devam eden Apascovi Vakfı’na bağışlayacak. Billboard’da kullanılan parçalar bu sayede geri dönüştürülecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version