Lamborghini marka bir süper araba satın alıp, arabanın en az 3 katı fiyatla satılan bir gyro stabilizasyon sistemine sahip kamera ile donattığınız zaman karşınıza Lamborghini Huracam çıkıyor!

Yurtdışında 200 bin dolar ücretle satılan Lamborghini Huracan’ın üzerine kurulan 600 bin dolar değerindeki kamera donanımı, aracın kaputunun hemen üzerinde konumlandırılıyor.

Bu aracı geliştirme fikrinin arkasında ise dünyanın en yüksek donanıma ve kapasiteye sahip kamerası ile muhteşem görüntüler elde etme hayali yatıyor.

Aylar süren AR-GE süreci sonucu hayata geçirildi

Daha çok gimbal teknolojileri üzerine yaptığı yatırımlarla ve hava fotoğrafçılığı çözümleriyle bilinen Incline Dynamic Outlet isimli şirket tarafından geliştirilen Huracam, yapımcının açıklamasına göre aylar süren uzun AR-GE çalışmaları sonucu tasarlanmış. Geliştirmesi, fabrikasyon işleminden geçmesi ve kameranın kontrol mekanizmasının ayarlanması hayli vakit almış.

8K görüntü kalitesi vaat ediyor!

Öyle ki araçta kullanılan gimbal, Gyro Stabilized Systems isimli şirket tarafından tedarik edilmiş. Gimbal ile sabitlenen kamera ise en az Huracan kadar pahalı: Red Epic 8K. İsminden de anlaşılacağı üzere bu kamera gövdesi, 8K görüntü kalitesinde kayıtlar çekebiliyor.

Daha çok aksiyon ve macera kategorisindeki filmlerin çekiminde kullanılması hedeflenen Huracam, kaputunun altında 600 beygir güç üretebilen V10 motora ev sahipliği yapmayı sürdürüyor. Henüz elimizde Huracam’ın kaç ton ağırlığa sahip olduğuna dair bir veri ise yok. Ancak aracın potansiyel alıcıları arasında Marvel ve Warner Bros gibi şirketler yer alıyor olabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version