Otomobil sektöründeki süper hızlı SUV savaşları hızını kesmeden devam ederken lüks araç üreticisi Bentley, yeni Bentayga Speed modeliyle dünyanın en hızlı SUV modelini geliştirdiğini iddia etti.

Bentley’in 6.0 litrelik W12 motoruna ev sahipliği yapan araç 626 beygir güç üretebiliyor ve saatte 305 km hıza çıkabiliyor.

Bu bilgiler doğrultusunda Bentley’in Bentayga Speed ile gerçekten iddia ettiği gibi dünyanın en hızlı SUV’unu piyasaya sürdüğü söylenebilir. Böylelikle Bentley, Lamborghini Urus modelini de burun farkıyla geride bırakmış oluyor. Hatırlanacağı üzere Urus da 304 km/s hız yapabiliyordu. Yani aradaki fark en fazla 1 km/s kadar.

Urus için herşey bitmiş değil

Fakat işin ilginç yanı şu: Bentley ve Lamborghini halihazırda Volkswagen Grubu‘nun bir alt markası konumundalar. Üstelik Bentayga çıkılabilecek en yüksek hız noktasında Urus’u geçiyor olsa da, dört kapılı Lamborghini modeli hala daha 0-100 km/s’de önde.

Bentley 3.9 saniyede 100 km/s yapabiliyorken Urus bu hıza 3.6 saniyede çıkabiliyor.

Ayarları tek tek elden geçirildi

Öte yandan Bentayga Speed‘in elindeki tek kozu sahip olduğu yüksek performanslı W12 motoru değil elbette.

Ayarları yenilenen Sport modunun yanı sıra Comfort, Bentley ve Özel isimli 3 farklı mod seçeneğini de sunan arabada sekiz ileri otomatik şanzıman yer alıyor. Süspansiyonlar da elden geçirilmiş ve Bentley Dinamik Sürüş ayarları düzenlenmiş.

 

2019 Cenevre Otomobil Fuarı kapsamında resmî tanıtımını yapacak olan Bentayga Speed’in 229 bin dolardan başlayacak fiyatlarla satışa sunulması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version