İtalyan lüks spor otomobil üreticisi Bugatti fiyatıyla dudaklarınızı uçuklatacak yeni La Voiture Noire modelini Cenevre Otomobil Fuarı‘nda resmen tanıttı. Sadece 1 adet üretilen ve fuarda görücüye çıktığında satılmış olan araç, 12.5 milyon dolarlık fiyat etiketiyle dünyanın en pahalı otomobili olma ünvanını elinde bulunduruyor.

Tamamen el yapımı karbon fiber gövdeye sahip olan La Voiture Noire’da Bugatti’nin Divo modelinde de kullandığı dört turbolu W16 8.0 litrelik motor yer alıyor. Bu sebeple aracın performans değerleri Chiron, Chiron Sport ve Divo modelleriyle aynı: 1,500 beygir ve 1,600 Nm tork güç üretebiliyor.

Tam 6 egzoz çıkışına sahip

Bir arabada tam 6 egzoz çıkışı bulundurup bunları çirkin gözükmeyecek şekilde tampona yerleştirmeyi başaran bir firma varsa, o kesinlikle Bugatti.

Arka tamponun hemen üzerinde konumlanan ve boydan boya uzanan LED fren lambaları hiper arabanın olduğundan daha geniş gözükmesini sağlarken, aydınlatılmış beyaz renkli “Bugatti” yazısı insanların neye baktığını anlayabilmelerini sağlıyor.

Aracın ön yüzüne baktığımızda ise nal şeklindeki ızgaranın daha bir öne çıkarıldığını, LED ön farların ise neredeyse lastik hizasına kadar gerilediğini görebiliyoruz. Bu noktada Bugatti’nin farklı bir tasarım tercihinde bulunduğunu söyleyebilmek mümkün.

Gizemli sahibinin kim olduğu bilinmiyor

Bu çok özgün modelin yeni sahibine kavuştuğu malumunuz. Fakat şuan için bu gizemli kişinin kim olduğuna dair bir açıklama yapılmış değil. Bildiğimiz tek şey Bugatti CEO’su Stephan Winkelmann‘ın bu kişi için “Bugatti hayranı” dediği.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version