Guinnes dünya rekorlar kitabı, İngiltere’deki Billing Off-Road Show kapsamında düzenlenen dünyanın en uzun Land Rover ve Range Rover konvoyu girişiminin başarılı olduğunu ve kitaba dahil edileceğini açıkladı. Resmen tanınan konvoyda 640 araç yer alıyordu.

Geçit töreni Land Rover’in 70 yaşına girmesini kutlamak için düzenlendi. Bir önceki rekor Almanya’nın Bad Kissingen şehrinde toplam 632 araçla kırılmıştı. Şimdi ise bu rekor egale edilmiş oldu.

Billing Off Road Show‘un organizatörü Sarah Arrowsmith, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Land Rover markası 2018 yılında 70 yaşına giriyor. Biz de bu önemli kilometre taşını kutlamak için özel bir şey yapmak istedik. Kendi Land Rover’larımızla dünyanın en uzun Land Rover konvoyunu oluşturmaktan daha güzel bir fikir olamazdı” dedi.

Rekor denemesi başarılı oldu

640 araçlık konvoyun Guinness’e girebilmesi için resmen tanınması gerekiyordu. Bunun için katılımcıların hemen önlerindeki araçla arasında iki arabanın sığabileceği kadar mesafe bırakması şartı getirildi. Hal böyle olunca konvoyun toplam uzunluğu 3 kilometreyi aştı ve tüm sürücüler rekor denemesi esnasında tuvalet molası dahi veremedi.

Öte yandan her bir aracın bagaj kısmında Land Rover etiketinin bulunması şartı koşuldu.

İngiltere’de çok satan Land Rover Monthly isimli aylık derginin Billing Off Road Show ile işbirliği neticesinde düzenlenen geçit töreni ancak bu sayede başarılı oldu. Rekorun Guinness tarafından kabul edilmesi ise Land Rover hayranları tarafından sevinçle karşılandı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version