Çoğu insan dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos’u sahibi olduğu Amazon isimli e-ticaret sitesiyle biliyor. 1995 yılında kurulan Amazon sayesinde e-ticaret sektörünün dünya çapında palazlanmasına katkı da sağlayan Bezos’un servetinin 105 milyar dolara ulaştığı konuşuluyor. Bu rakam daha az veya fazla da olabilir, ancak Jeff Bezos an itibariyle dünyanın en zengin insanı.

Peki, dünyanın en zengin insanı nasıl bir arabaya biniyor dersiniz? Porsche mi, Ferrari mi? Yoksa Koenigsegg gibi süper hızlı bir araba mı? Cevap, hiçbiri. Jeff Bezos tüm servetine rağmen hala daha Honda Accord’a biniyor. Her ne kadar premium bir sedan modeli olsa da kazandığı paraya kıyasla Bezos’un kullandığı araba arasında uçurumlar var. Hala daha Accord’a neden bindiği sorusuna ise Bezos “Çünkü Accord gayet iyi bir araba” diye cevap veriyor.

Parayı bulunca Chevy Blazer’dan Accord’a yükseldi

ABD’nin Seattle şehrinde yaşayan Bezos, Amazon’u ilk kurduğu günlerde Chevrolet’in Blazer modelini kullanıyordu. İlk 20 yıl boyunca neredeyse hiç kâr etmeyen Amazon’dan nihayet para kazanmaya başlayan Bezos, Blazer yerine Honda’nın Accord sedan modelini satın aldı.

O günlerde hiç para kazandırmayan Amazon’un şuanki piyasa değeri 600 milyar dolar. Bezos’un kişisel serveti ise 105 milyar dolara çıkmış durumda. Parasını hep müşteri memnuniyetini daha da artırmak için harcarken mütevazi yaşam tarzından da ödün vermeyen Jeff Bezos’un bu hareketinden çıkarılacak çok fazla ders var.

 

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version