Sarı rengi sizi yanıltmasın: Amerikan filmlerinden aşina olduğumuz okul otobüslerini andıran Torsus Praetorian, zorlu arazi şartlarına ayak uydurmayı başaran muhteşem bir off-road aracı.

Çek Cumhuriyeti menşeli otomobil üreticisi tarafından geliştirilen ve dünyanın ilk off-road otobüsü olma özelliğini taşıyan Torsus Praetorian, 2020 Red Dot Tasarım Ödülleri’ne aday gösterilmiş. Werkemotion ile işbirliğiyle geliştirilen Praetorian sürekli 4×4 olması ve 35 kişilik yolcu kapasitesiyle öne çıkıyor.

Yerden tam 400 mm yüksekten gidiyor

MAN markasına ait TGM isimli kamyon modelinin şasisi üzerine geliştirilen araç, en zor arazilerde dahi üstün performans sergileyebiliyor. Yerden yüksekliği 400mm olan araba 250 litrelik bir depoya ev sahipliği yapıyor. Ön ve arkalarda parabolik yaprak yay kullanılan araçta hidrolik direksiyon da mevcut.

Yine MAN logosunu taşıyan 6.9 litrelik dizel motoruyla 240 beygir güç üreten 4×4 otobüs 925 Nm tork güce sahip. MAN yarı otomatik şanzıman ve kilitlenebilir diferansiyel ile sürekli olarak dört tekerleğe aktarılan güç sayesinde bu canavar dağlara tırmanabiliyor. 10 delikli off-road jantları ve Michelin off-road lastikleriyle kaya, kar ve çamur gibi zorlu araziler Praetorian için sorun olmaktan çıkıyor.

Otobüsün tanıtım videosunu yukarıdan izleyebilirsiniz.

Fiyatı biraz tuzlu

Polis ve itfaiye aracının yanı sıra maden sahalarında kullanılmak üzere hazırlanan özel versiyonları da bulunan Praetorian’ın fiyatı henüz kamuoyuna duyurulmuş değil. Ancak firmaya yakın bazı kaynaklar 154 bin dolar gibi bir rakamdan bahsettiler.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version