Popüler fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram üzerinde yapılan yeni bir araştırma sonucunda Londra, dünyanın süper araba başkenti ilan edildi.

Activity Superstore firması tarafından geliştirilen araştırmada aralarında Ferrari, Lamborghini ve Pagani’nin de bulunduğu 12 farklı otomobil üreticisinin fotoğrafları analiz edildi. Araştırma sonucunda geçtiğimiz 3 yıl içinde Instagram’da 148.1 milyon adet süper araba görselinin Instagram’da paylaşıldığı, bu fotoğrafların da 6.1 milyon adedinin İngiltere’nin başkenti Londra’da çekildiği ortaya çıktı.

Sıralamaya giren diğer şehirler ise 5.9 milyon adet ile Moskova ve 4 milyon ile Los Angeles oldu.

Londra’da nereler popüler?

Londra genelinde süper arabaların en çok görüntülendiği lokasyonlar ise dünyaca ünlü Harrods mağazası, Park Tower Hotel, Knightsbridge’deki Sloane caddesi, Belgravia’daki Lowndes meydanı ve Mayfair’deki The Dorchester Hotel olarak sıralandı.

Toplamda 3.7 milyon fotoğraf ile New York süper araba başkentleri listesine dördüncü sıradan dahil olurken, listenin beşinci sırasında 3.6 milyon adet ile Dubai yer aldı. Monaco’nun Paris ve İstanbul‘un gerisinde kalması ise şaşırtıcı bir sonuç olarak yorumlandı. Stuttgart ve Toronto da Instagram’da süper arabaların paylaşıldığı en popüler ilk 10 lokasyon arasındaki şehirlerden.

Markalar arasında Ferrari birinci

Söz konusu markalar olduğu zaman yaklaşık 53 milyon fotoğrafla Ferrari başı çekiyor. İkinci sırada 48.1 milyon paylaşımla Lamborghini yer alırken, Porsche toplam 43.1 milyon görselle üçüncülüğü almış bulunuyor.

Pagani ve Maybach gibi markalar da Instagram’ın en popüler süper araba markaları listesinde üst sıralarda yer alıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version