Bugatti bugüne dek birçok özel versiyon ve sınırlı sayıda üretilen model çıkardı. Ancak geçtiğimiz son 30 yıla damga vuran modellere baktığımız zaman akla daha çok bu üç araba geliyor: 90’lı yıllarda satışa sunulan EB110, 2000’li yıllara hükmeden Veyron ve 2010’lu yılların başında çıkan Chiron.

Bunlardan sonuncusu Chiron halen daha makyajlanarak pazarda kendine alıcı buluyor ve “özel” hissetmek isteyenlerin tercihi oluyor. Tabii bu şanslı müşterilerin yüzbinlerce dolarlık bir miktarı gözden çıkarmaları gerekiyor.

Şimdilerde bizzat üretici firma Bugatti tarafından “Kutsal Üçlü” şeklinde adlandırılan bu modeller, fotoğraf çekimi için Dubai’de bir araya getirildi.

Kum tepelerinin ve dünyanın en uzun binalarından Burj Khalifa’nın önünde poz veren Bugatti EB110, kendisi gibi siyah renkli Veyron ve Chiron’la çok güzel gözüküyor doğrusu. Tüm modellerde siyah rengin tercih edilmesi biraz eleştirilebilir, sanki cenazeye gidiyorlarmış gibi duruyor çünkü. Üstelik bu araçlarda normalde daha enerjik renk tonları kullanılırdı.

Araçların özü 30 yıldır hiç değişmedi

Her ne kadar toplamda 30 yılı aşkın bir süre geçmiş olsa da 611 beygir güç üreten EB110, Chiron ve Veyron’un özü aslında hep aynı kalmayı başardı: Karbon fiber monokok gövde, dört turboşarj ve sürekli dört çeker sistemi. Tabii ki zaman içerisinde bu teknolojiler de gelişti ve daha başarılı hale geldi, ancak araçları gerçek birer süper spor modeli kılan unsurlar değişmedi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version