General Motors bünyesinde V8 motorları üreten ekibin başında bulunan baş mühendis Jordan Lee, birçokları için dünyanın en iyi işine sahip!

Bugüne dek Cadillac’ın önde gelen birçok modeli için V8 güç üniteleri geliştiren Lee, son olarak tamamen el yapımı olan ve alüminyumdan imal edilen DOHC motoru tanıttı. Cadillac modellerinin Almanya menşeli rakipleriyle boy ölçüşebilmesini sağlayacak olan premium sınıfı bu güç ünitesi, kesinlikle iddialı!

En son 2003’te gözükmüştü

Aslına bakılırsa Cadillac markası V8 motorlara pek de yabancı sayılmaz. En son 2003 yılında üretilen Northstar motor serisinde V8 teknolojisine yer verilmişti. Dönemine göre çok güçlü olan bu motorlar ne yazık ki günümüze uyarlanamadı ve Cadillac’ın yeni modellerinden tercih edilmedi.

Oysa V8 motorlar güç üretme noktasında çok verimli çalışan, kurulumu ve tamiri oldukça ucuz motorlardı. Şimdilerde yeni çıkan motor ise her bir silindirinde toplam dört valfe ev sahipliği yapıyor. Daha kompleks bir yapıya sahip olmasının yanı sıra daha ferah ve daha güçlü olan V8 motorlar yüksek devir performansı da sunuyor. Haliyle bu da müşterilerin lüks bir sedan modelinde aradığı her şey demek.

İlk kez CT6 V-Sport’ta kullanıldı

Çift turboşajrlı 4.2 litrelik DOHC V-8 motora ev sahipliği yapan ilk Cadillac modeli, bu yıl düzenlenen New York Otomobil Fuarı‘nda görücüye çıkan CT6 V-Sport oldu.

Standart CT6 modelleri 500 beygir güç üretebilirken, CT6 V-Sport paketi 550 beygir güç üretebiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version