Elektrikli araba yatırımları ciddi oranda yükseldi. Otomotiv piyasası uzmanları önümüzdeki 10 yıl içerisinde en az 100 farklı modelin yola çıkacağını öngörüyor.

Elektrikli Araba Yatırımlarını Ciddiye Almaya Başladılar

Otomotivin lider isimleri elektrikli arabadan pek umutlu değildi. Fakat bu arabalara olan yoğun ilgi firmaların bu işi ciddiye almasına neden oldu. Birçok ülke fosil yakıtlı araçları trafikten men etmeye hazırlanırken, ilerleyen dönemlerde elektrikli arabaların yıldızı daha bir parlayacağa benziyor. İşte bu analizleri iyi yapmayı başaran otomotiv markaları, ardı ardına yeni projeler hazırlamaya, yeni yatırımlar yapmaya ve üretime geçmeye başladı.

Daimler’den 10 Milyar Euroluk Dev Yatırım

Elektrikli araba teknolojisinin ilk çıkışını Alman Daimler yaptı. Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı kapsamında görücüye çıkan Alman otomotiv devi, projeleri tek tek açıklamaya başladı. Daimler bu konuda 10 milyar Euroluk yatırıma imza atacağını duyururken, 2022 için minimum 20 farklı elektrikli model sözü verdi.

Renault 500 Bin Adet Sattı

Sektörün lider isimleri arasında gösterilen Renault’ta elektrikli araba konusunda dev yatırımlar yapmaya hazırlanıyor. Araştırma ve geliştirmeye 18 milyar Euroluk kaynak akıtacak olan dev ismin bünyesinde Nissan ve Lada gibi modellerde yer alıyor. Renault’un küresel platformda satışını gerçekleştirdiği elektrikli sayısı ise 500 bin adet olarak ifade ediliyor.

Dünya geneline bakıldığında en az 2 milyon adet elektriklinin trafikte olduğunu belirtiliyor. Elektrikli araba kullanımının en yoğun olduğu ülke ise tabi ki Çin’den başkası değil. Ülkede bulunan elektrikli araba sayısı ise en az 600 bin adet. Çin’in bu rakama çıkmasında en büyük pay ise Çin hükümetinin verdiği teşvikler ve fosil yakıtlı araçlar konusunda alınan kararlar.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version