Geride bıraktığımız 2017 yılı hem elektrikli, hem de hibrid araç modelleri için oldukça iyi geçti. Dünya çapında toplam 3 milyondan fazla araç satılırken, insanların hibrid ve elektrikli otomobiller hakkında farkındalık kazanması da sağlandı.

Halihazırda birçok fosil yakıtlı araç üreticisi sıfır veya düşük emisyonlu araçlar üreterek hava kirliliğini en aza indirgemeyi hedefliyor. Dünyayı daha yaşanılabilir bir yer kılmak için bu kesinlikle önemli bir adım. Öte yandan benzinli veya dizel yakıtların hem performans, hem de temizlik açısından elektrikli otomobillerin yanına bile yaklaşamadığı tecrübe edildi. Bu da otomobil üreticilerinin elektrikli araçlara özel bir ilgi göstermesine yol açmış durumda.

Herkes pastadan pay kapmaya çalışıyor

Alman Volkswagen elektrikli araç üretiminde dünya lideri olmayı hedeflerken, Volvo da 2019’da elektrikli model gamına yeri araçlar ekleyeceğini duyurdu. Önümüzdeki üç sene içinde 10 yeni araçla elektrikli oto pazarına gireceğini açıklayan Toyota da pastadaki payını kimselere kaptırmak istemiyor. Tüm bunlar sürerken Türkiye’de de yerli otomobilin elektrikli olacağı yönünde ciddi iddialar var. Bunların ne kadar doğru olduğunu zaman içinde öğreneceğiz.

Tesla diğer üreticileri harekete geçirdi

ABD’li Tesla’nın geliştirdiği modellerin hızlı, yüksek performanslı ve uzun menzilli olması gibi avantajları diğer üreticileri zora soktu. Dört bir yandan elektrikli araç üretimi için AR-GE çalışması yapmaya başlayan bu dev firmaları harekete geçiren tahrik unsurunun Tesla olduğu gönül rahatlığıyla söylenebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version