Formula 1‘e alternatif olarak geliştirilen, sadece elektrikli motora sahip F1 araçlarının yarıştığı Formula E‘nin popülaritesi her geçen gün giderek artıyor. Takımların teknolojilerini her sezonda daha da geliştirmeye teşvik eden Formula E, elektrikli otomobillerle ilgili toplumsal farkındalığı arttırmalarını da sağlıyor.

Formula E’den sonra Extreme E geliyor!

Motorsport.com adresinde yer alan habere göre Formula E‘nin yöneticileri şimdilerde elektrikli SUV modellerinin katılacağı off-road yarışları için düğmeye bastı. Kuzey Kutup dairesinde ve Himalayalar’da düzenlenmesi planlanan yarışlara 2020 yılında start verilmesi bekleniyor.

Bu arada McLaren Formula 1 takımının danışmanı Gil de Ferran‘ın Formula E’nin yöneticiliğini yapacağını da belirtmiş olalım.

Yeni ve heyecan verici bir proje

Formula E CEO’su Alejandro Agag, Motorsport’a yaptığı açıklamada “Extreme E ile ilgili söyleyebileceğim tek şey, Formula E tarafından yönetilen yeni bir proje olduğu. Henüz çok erken evrede olduğu için projeye liderlik yapan Gil de Ferran’ın ilerleyen dönemde yeni duyurular yapacağını düşünüyorum” dedi.

Agag aynı zamanda Extreme E yarışlarına sadece elektrikli SUV modellerinin katılacağını not düştü.

Yeni geliştirme alanları açacak

Motorsport’un haberine göre 2020 yılında başlaması hedeflenen Extreme E yarışları sayesinde otomobil üreticileri ve yarış takımları, mevcut modellerini geliştirmek için gerekli alana kavuşacaklar. Gerek motor, gerekse gövde ve şasi parçalarının zorlu yarış şartlarına uyarlanması elektrikli SUV’ların dolaylı yoldan gelişimine hizmet edecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version