Amerikan elektrikli otomobil üreticisi Tesla, tamamen elektrikten güç alan Cybertruck isimli kamyonet modelini görücüye çıkardığında aracın tasarımını gören herkes ufak bir şaşkınlık yaşadı.

Gövdesi paslanmaz çelikten imal edilen ve hayli keskin tasarımlara ev sahipliği yapan araba, piyasadaki diğer tüm kamyonet modellerinden çok daha farklı görünüyor. Bu iddialı tasarım bazıları tarafından sevildi, bazılarının ise nefretini kazandı.

En son 2020 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin Tesla’nın yatırımcılarıyla düzenlediği konferansta bir katılımcı Musk’a Cybertruck modeliyle ilgili bir soru yönetti. Şirketin CEO’su kamyonetin tasarımına ufak dokunuşlar yapacaklarını belirtti.

Son gördüğümüz tasarımın biraz daha değişeceğini bu sayede anladık, fakat kamyonetin hangi bölümünde nelerin değişeceğini henüz bilmiyoruz. Bunun sebebi Musk’ın detaya girmemiş olması.

Giga Texas fabrikasında üretilecek

Tesla halihazırda Texas’taki Giga Texas fabrikasının inşaatına devam ediyor. Cybertruck modeli de bu fabrikada banttan ineceği için Tesla’nın önünde modelin tasarımını revize etmek için uzunca bir zaman dilimi var.

İşin ilginç tarafı Musk tasarım ekibiyle stüdyoya girmiş ve Cybertruck üzerinde yapılacak yeniliklere bizzat müdahil olmuş. Tesla olarak seri üretime uyarlanan modellerin ilk tanıtıldıklarındaki halinden daha başarılı olmasına dikkat ettiklerini belirten Musk, konseptten üretime geçen modeller arasındaki farklılıkların çok olmasının hayal kırıklığına yol açtığının da altını çizdi.

Bu arada şu ana kadar 750 binden fazla kişi Cybertruck için kapora ödemesi yapıp sıraya girmiş durumda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version