Cambridge Analytica isimli büyük veri analiz şirketinin 50 milyondan fazla Facebook kullanıcısının kişisel bilgilerini kullanıp ABD’deki seçimleri etkilediği haberi, geçtiğimiz hafta içinde gündeme bomba gibi düştü. Veri güvenliğini ihlal eden Facebook‘a yöneltilen eleştirilerin ise ardı arkası kesilmiyor. Son olarak WhatsApp‘ın kurucu ortağı ve eski Facebook çalışanı Brian Acton, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Zamanı geldi. #FacebookuSil” mesajını paylaştı.

Acton’un bu mesajına ise Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO‘su Elon Musk, “Facebook ne?” diye cevap verdi.

Türk takipçi “Adamsan sil” dedi!

Ancak Serdar isimli bir Türk Twitter kullanıcısı, Musk’a “Adamsan Facebook’taki SpaceX sayfasını sil o zaman?” diye yazdı. Musk da bu mesaja aşağıdaki cevabı verdi:

“Böyle bir sayfamız olduğunu bilmiyordum. Sileceğim” diyen Musk’ın paylaşımı olay oldu. Hürriyet başta olmak üzere ana akım medya “Kim bu Serdar?” diyerek Twitter kullanıcısını gündeme taşıdı.

Başka bir Twitter kullanıcısı da “Bu sayfa da silinmeli, değil mi?” diyerek Tesla’nın Facebook sayfasının görselini paylaştı.

Musk bu sayfayı sileceğini de açıkladı ve dediğini yaptı. SpaceX’in toplamda 2.7 milyon takipçiye sahip Facebook sayfası yayından kaldırıldı. Uzaya roket fırlatıldığı esnada bu sayfa üzerinden canlı yayın gerçekleştirilmişti.

Sonos‘un da aralarında olduğu bir dizi teknoloji şirketi, Facebook’a tepki olarak sayfalarını kapatmayı sürdürüyor. Tesla ve SpaceX sayfalarının da kapanmasıyla Facebook’un resmî bir özür metni yayınlayıp yayınlamayacağı ise şimdiden merak konusu oldu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version