90’lı yıllarda BMW’nin en üst düzey modellerinin başında 850CSi geliyordu. Kaputunun altında yatan V12 motorla performans tutkunlarına hitap eden araba, dış görünüm itibariyle de görenleri tatmin edecek kadar güzeldi. Şimdilerde ABD’de açık artırmaya çıkan ve yeni sahibini bekleyen 1995 model bu araba ise türünün nadir rastlanan örneklerinden birisi. Üstelik inanması güç, ancak sadece 64 bin 212 kilometrede.

Tertemiz kondisyonda olan V12 motorlu BMW’yi özel ve nadir kılan en önemli yanı, Daytona Violet isimli göz alıcı bir mor renge sahip oluşu. Altı ileri düz vites şanzımana ev sahipliği yapan araç ilan açıklamasında yer alan bilgilere göre bu renkte ABD’de üretilen ilk ve tek 850CSi modeli.

İç döşeme tarafında da yine BMW Individual’in işçiliği olan Daytona Violet mor rengi ve Lotus Beyazı tonları hâkim. Hatta iddia o ki, satışa çıkan bu araba bu renk kombinasyonuyla üretilen dünyadaki tek E31 BMW.

17 inç büyüklüğündeki M System II jantların üzerine yükselen arabanın içinde porsuk ağacı döşeme mevcut. 90’lı yıllarda BMW’nin amiral gemisi olan aracın kaputunun altında 5.6 litrelik V12 motor yer alıyor. 372 beygir güç üreten 850CSi’nin performans değerleri günümüz şartları için bile gayet iyi, ancak zamanında daha da iyiydi.

Fabrika çıkışı araç telefonu, yol bilgisayarı, altılı CD changer, ısıtmalı ve elektrikli ön koltuklara ev sahipliği yapan model için verilen son teklif biz bu satırları yazarken 64 bin dolar seviyesindeydi.

Share.

1 Yorum

  1. Hayalimdeki arabaydı. Eskiden görüyordum. Gözlerimi alamazdım, uzaklaşana kadar bakakalırdım ardından.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version