Bazı özel otomobil modelleri vardır ya, dış görünümüne ve rengine bakmanız adını hatırlamanız için yeterli olur. Haberde fotoğrafını gördüğünüz Stratos modeli de bu araçların başında geliyor.

Ralli sporlarıyla yakından ilgilenenlerin mutlaka bileceği bu araç, özellikle ralli yarışları için araba geliştiren ilk marka olan Lancia’ya ait. Lancia Fulvia’nın bir üst modeli olarak geliştirilen ve tasarımı Bertone firmasına ait olan modelide 2.4 litrelik V6 motor kullanılıyor. Bu motor Ferrari Dino’da kullanılanın aynısı.

Geçmişteki başarıları inanılmaz

Stratos’un mazisi ise hayli parlak. 1974, 75 ve 76 yıllarında Dünya Ralli Şampiyonası’nı birinci sırada bitiren araç bunun dışında dünya çapında daha birçok başarıya imza atmış.

Şimdilerde açık arttırmaya çıkan Stratos modeli ise bu yarışları kazanan araba değil, evet. Ancak orijinal modelin kazandığı başarıların şerefine sadece 25 adet üretilen arabalardan birisi. Hal böyle olunca eşine nadir rastlanan modelin kıymeti artıyor ve el yakar hale geliyor.

Sadece 25 adet üretilmiş

Ünlü müzayede evi Bonham tarafından açık arttırma yöntemiyle yeni sahibine teslim edilecek olan araç, 25 adet üretilen 2009/2019 MAT New Stratos Coupe’lerinden birisi. İlk kez 2005’te Cenevre’deki otomobil fuarında görücüye çıkan araç aslında Ferrari 430 Scuderia’dan orijinal modele dönüştürülmüş.

Ferrari bu noktada Stratos için yedek parça tedarik etmeye pek gönüllü davranmayınca Manufattura Automobili Torino (MAT) şirketinin yöneticisi Paolo Garella devreye girmiş ve müşterilerinin Ferrari’lerini kullanarak gerekli parça ihtiyacını tamamlamış.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version