Mazda eski model arabalarına yeni nesil akıllı telefon entegrasyonunu destekleyen araç içi eğlence sistemi güncellemesinin hazır olduğunu resmen duyurdu. Buna göre 2014 yılına kadar üretilen tüm Mazda araba ve SUV’larına Apple CarPlay ile Android Auto desteğine sahip yeni sistemlerin montajı yetkili servis noktalarınca gerçekleştirilecek. Arabalar Mazda Connect ismi verilen eğlence sistemine sahip bir şekilde yollarına devam edebilecekler.

Hızlı şarj desteği de ekleniyor

Bahsi geçen bu güncelleme Mazda modellerine sadece akıllı telefonla bağlantı kurabilme imkânı sağlamakla kalmıyor, üstüne daha fazla güç ve hızlı şarj desteği sunuyor. Artık Mazda Connect‘in son sürümünden güç alan yeni nesil araç içi eğlence sistemi 2.1-amp USB çıkışlarıyla telefonları şarj edebilecekler.

İşin tek olumsuz yanı ise eski model Mazda’lardaki ekranların dokunmatik olmayışı.

Kumandayı kullanma mecburiyeti var

Peki, dokunmatik olmayan ekranlarda Mazda Connect nasıl kullanılacak dersiniz? Tabii ki Mazda modellerinde yer alan işlevsel kumanda sayesinde. Kısa yol tuşlarının yanı sıra sesli komut da algılayabilen Mazda Connect, sunduğu avantajlarla sürücünün trafikte iken akıllı telefonu eline alıp dikkatini dağıtmasının önüne geçmeyi başarıyor.

Ücreti belli oldu

Araçlarını ücreti karşılığında Mazda Connect’e yükseltmek isteyen müşterilerin ABD’de 199 dolar ödemeleri gerekiyor. Yaklaşık 2 saat süren bir işlemin ardından montajı tamamlanan ve ek olarak işçilik ücretinin de talep edildiği yeni nesil sistem, 2019 CX-5 ve CX-9 modellerinde fabrika çıkışlı mevcut bulunuyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version