Çinli otomobil üreticisi FAW (First Automobile Works) 2017 yılında 40 bin otomobil ihracatı gerçekleştirerek bir önceki yıla göre ihracat rakamlarını yüzde 92.7 oranında artırmayı başardı. Neredeyse iki kat daha fazla ihracat yapan FAW’ın bu başarısının ardında geliştirdiği yeni model arabalar yatıyor.

2017 yılında 3 milyon 408 bin adet toplu otomobil satışı gerçekleştiren şirket, bu kategoride yıllık yüzde 7.2 oranında artış kaydetti. Perakende satılan araçlarda ise 3 milyon 346 bin rakamına ve yıllık yüzde 7.7 artış oranına ulaşıldı. Her açıdan 2017 yılı, Çinli FAW için kesinlikle çok kârlı bir sene olarak tamamlandı.

Alt markalar da satışları sırtladı

Diğer birçok otomobil üreticisi gibi FAW da çeşitli sosyo ekonomik gruplara hitap eden alt markaları bünyesinde barındırıyor. Bu markaların arasında yer alan FAW Jiefang ve FAW Benteng markalarının her biri, ayrı ayrı 336 bin adet araç satışına imza attı. Diğer alt markalarla gerçekleştirilen satışların toplamında 2 milyon 691 bin adetlik hedefe varıldı.

FAW’ın temeli 1953’te atılmıştı

48’den fazla ülkeye gerçekleştirilen 793 milyon dolarlık ihracat rakamının bu yıl daha da artırılması planlanıyor.

Çin hükümeti tarafından ülkenin Kuzeydoğu bölgesinde yer alan Jilin eyaletinde temelleri atılan FAW, 1953 yılından bu yana faaliyetlerine devam ediyor. FAW, en büyük şirketlerin sıralandığı Fortune Global 500 listesinde 125. sırada bulunuyor. Yeni modellerle ürün gamını sürekli zenginleştiren FAW’ın diğer çoğu Çinli otomobil şirketinin aksine elektrikli araçlarla ilgili herhangi bir planı gün yüzüne çıkmış değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version