Fiat Chrysler Automobiles (FCA) grubundan yapılan açıklamada ABD genelinde satışı gerçekleştirilen 210 bin arabanın muhtemel fren sorunundan ötürü geri çağrıldığı belirtildi. Bahsi geçen arabaların en az 3’te 1’inin sıfır olduğu ve halen daha yetkili showroomlarda alıcılarını beklediğini hesaba katarsak, FCA’nın sorunlu arabaları yeniden tamir etmesi pek de zor olmayacaktır.

Hangi modeller geri çağrıldı?

Geri çağrılan araçların listesine baktığımızda karşımıza 2018 model Dodge Journey çıkıyor. 2019 Jeep Cherokee ve 2018-2019 Dodge Grand Caravan da listedeki yerini 2018-2019 Jeep Compass ile birlikte almış durumda.

Bahsi geçen arabaların büyük çoğunluğu bu yıl bahar aylarında üretildi. Fren sistemindeki bir bileşenin FCA’nın belirttiği özellikleri karşılamıyor oluşu, geri çağırma kararına gerekçe olarak gösterildi. Daha fazla detay ABD Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi’nin (NHTSA) web sitesi üzerinden duyuru olarak paylaşıldı.

Hata, fren mesafesini uzatıyor

Doğru şekilde zımparalanmayan arka fren kaliper pistonları, ilginç bir şekilde fren sıvısının kaçak olarak dağılmasına yol açabiliyor. Bu da istenmeyen bir durum elbette. Frenleme mesafesinin uzaması, ani duruşlarda arabanın istenen performansı verememesi gibi olumsuz durumların ortaya çıkmasını engellemek için FCA geri çağırma kararı almak durumunda kaldı. Bunun için araç sahiplerinin 28 Eylül’den itibaren yetkili teknik servislerden randevu alması gerekiyor.

ABD genelindeki 154 bin 337 arabaya ek olarak geri çağırma kararı Kanada’da satılan 19 bin 66 aracı da kapsıyor. Meksika’da 900, diğer pazarlarda da 35 bin 500 model geri çağrılmış durumda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version