Hintli tarım araçları ve otomobil üreticisi Mahindra, Roxor adını verdiği yeni aracının satışını kendi ülkesinde gerçekleştirmeye başladı. Dış görünüş itibariyle Jeep‘e çok benzeyen araç, 1940’lı yıllarda üretilen orijinal Willys‘in neredeyse tıpatıp aynısı. Hal böyle olunca Mahindra Roxor modeli beraberinde çeşitli tartışmaları da getirdi.

Automotive News sitesinde yer alan haberde Jeep markasını da bünyesinde barındıran FCA‘nın Roxor’un tasarımından ötürü endişelendiği, yeni Jeep Wrangler‘in satışını engelleme ihtimalinden rahatsız olduğu ifade edildi.

Mahindra & Mahindra son dönemde atakta

Geçtiğimiz yıl Bombay menşeli otomobil üreticisi Mahindra & Mahindra, ABD’nin Detroit şehrinde yeni bir üretim tesisi kurmak için 600 milyon dolarlık yatırım yapacağını açıklamıştı. Bu konumun seçilmesi oldukça ilginç, çünkü fabrika FCA’nın Auburn Hills‘teki genel merkezine sadece birkaç kilometre uzaklıkta kurulacak.

Öte yandan Mahindra & Mahindra‘nın elektrikli otomobil satışına ABD genelinde başlama gibi bir planı da mevcut. Öyle ki şirket ABD Posta Servisi‘yle anlaşarak çeşitli prototipleri test etmeye başladı bile.

Aracın montajı ABD’de yapılıyor

Mevcut Roxor modeli Hindistan’da üretiliyor, aracın parçaları ABD’ye kargolanıyor ve son montaj işlemleri yine ABD içinde gerçekleştiriliyor.

Dizel motordan güç alan yeni Roxor’un ABD’de yola çıkması ne yazık ki yasal değil. Bunun sebebi güvenlik ve emisyon değerlerinin çok düşük olması. En yüksek hızı 72 km/s olan aracın pazarda Jeep Wrangler ile mücadele edebilmesi söz konusu olmayacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version