Fiat Chrysler Automobiles (FCA) şirketinden dün yapılan açıklamada ağır tonajlı RAM marka kamyonet üretiminin Meksika’dan alınıp ABD’nin Michigan eyaletindeki bir fabrikaya taşınacağı duyuruldu. Açıklamaya göre fabrika kurulumuna 1 milyar dolardan fazla bütçe ayrıldı. Üretim hattı devreye alındığında bölgedeki istihdama da önemli bir katkı sağlanmış olacak. Hedef 2 bin 500 kişilik istihdam oluşturmak. Öte yandan FCA, ABD’deki 60 bin işçisine 2 bin dolar ikramiye vereceğini de müjdeledi.

Trump’ın vergi reformu etkili oldu

Şirketin CEO’su Sergio Marchionne, “Bu gelişmeler ABD’de üretime verdiğimiz önemi ve FCA’nın bugüne gelmesini sağlayan işçileri ödüllendirme gayretimizi yansıtıyor” diye konuştu. Geçtiğimiz ay ABD Başkanı Trump’ın imzaladığı vergi reformu yasası, FCA’nın Meksika’dan Michigan’a taşınma kararını almasında da önemli rol oynadı. Kararı Twitter hesabından müjdeleyen Trump, FCA’nın bölgedeki istihdama ciddi katkı sağlayacağını da dile getirdi.

60 bin çalışana dağıtılacak olan ikramiyeler, 2018’in yarısından itibaren maaş hesaplarına gönderilecek. Performansa dayalı verilen diğer ikramiyelere ek olarak elbette.

Bir yandan da fuara hazırlıklar sürüyor

Şuan için Fiat Chrysler grubu, Michigan eyaletinin Warren şehrindeki fabrikalarıyla ilgili detaylı bir açıklama yapmış değil. Öncelikle modernize işlemine tabi tutulacak olan fabrikanın önümüzdeki yıl içinde tamamlanması bekleniyor. Öte yandan FCA, Pazar günü kapıları açılacak olan Detroit’teki otomobil fuarına da katılım göstermeye hazırlanıyor. Ram 1500 isimli hafif tonajlı kamyonet modelinin fuarda görücüye çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version