Otomotiv sektörünün önde gelen dev markalarından Fiat Chrysler ve Peugeot grubunun birleşeceği haberi uzun süredir gündemdeydi. Şimdilerde ise bu ikilinin birleşimi sonucu kurulacak yeni şirketin ismi netlik kazandı. Buna göre yüzde 50-50 ortaklıkla kurulacağı belirtilen şirketin adı Stellantis olacak.

Tabii bu tüm logoların ve otomobil markalarının değişeceği anlamına gelmemeli. FCA ve PSA yerine çatı şirket olarak artık Stellantis faaliyet gösterecek. Fiat, Chrysler, Jeep, Dodge ve diğer markalar FCA bünyesinde kalmaya devam edecek. Peugeot, Citroen, Opel ve DS ise Groupe PSA’nın olacak.

Stellantis ne demek?

Kurulacak çatı şirkete isim olarak belirlenen Stellantis’in kökeni Latince’ye dayanıyor. FCA ve Groupe PSA’nın açıklamasına göre “Stello” kelimesine dayanan Stellantis “Yıldızlarla aydınlanmak” anlamına geliyor.

Yeni grup isminin yanı sıra bir de logo geliştirilecek. “STELL/\NTIS” şeklinde kullanılacak olan bu logo henüz tasarım aşamasında.

Rekabet Kurulu onayı gerekiyor

İki dev şirketin birleşimi için çalışmalara şimdiden başlandı bile. Hatırlanacağı üzere 2019 yılının Ekim ayında şirket evliliği ilk kez gündeme gelmişti. 2018 yılında iki şirketin toplam satışları 8.7 milyon adetti ve 187 milyar dolar gelir elde edilmişti.

Ancak bu sürecin sona ermesi için 2021’in başlarına işaret ediliyor. Tabii bunun için önce FCA ve PSA’nın faaliyet gösterdiği ülkelerdeki Rekabet Kurulu’ndan onay almaları gerekecek. Aynı şekilde iki grubun hissedarlarının da bu birleşimden yana oy çokluğu vermesi şart.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version