ABD’li özel sermaye şirketi KKR bünyesinde faaliyetlerine devam eden Japonya menşeli Calsonic Kansei firması, Fiat Chrysler Grubu’na ait yedek parça üreticisi Magneti Marelli‘yi tamı tamına 7.1 milyar dolar ücret karşılığında satın aldığını açıkladı.

Bahsi geçen anlaşma, uzun süredir FCA’nın patronluğunu yürüten Sergio Marchionne‘un ani ölümünün ardından koltuğu devralan Mike Manley tarafından imzalandı.

Köklü yenilikler yolda!

19 ülkede 43 binin üzerinde personelle faaliyetlerine devam eden Magneti Marelli‘nin ismi değişiklik göstererek “Magneti Marelli CK Holdings” haline gelecek. Yeni yönetimin ilk hedefi müşteri ağını yeni pazarlara doğru genişleterek maliyetleri çok daha makul bir seviyeye indirmek olacak.

Öte yandan elektrikli otomobiller, otonom sürüş teknolojileri ve birbiriyle bağlantı kurabilen araç teknolojilerine uygun parça üretimi de yeni yönetimin ilgi odağında yer alacak.

Şirket hisselerine can suyu oldu

FCA cephesinden satışa ilişkin ilk açıklama bizzat Manley tarafından yapıldı. “Yüksek teknolojili elektronik ürünler, güç üniteleri ve aydınlatma çözümleriyle bilinen Magneti Marelli’nin gelecekte daha hızlı büyüyebilmesi için Calsonic Kansei ile anlaşmak bizim için ideal bir fırsattı” şeklindeki açıklamanın ardından FCA hisseleri yüzde 5.2 oranında artış gösterdi.

Öte yandan JP Morgan ve Goldman Sachs kurumları, anlaşmanın imzalanma aşamasında FCA Grubu’na finansal danışmanlık hizmeti verdi. Hükümet yetkilileri tarafından da bahsi geçen anlaşmanın onaylanmasıyla birlikte önümüzdeki 2019 yılının ilk yarısında devir teslimin gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version