Geçen sene otomobil pazarının yavaş yavaş küçülme eğilimine girdiğine hep birlikte şahit olmuştuk. Gerçi dünyanın en büyük pazarlarından ABD’de 2019 yılı içerisinde 17.1 milyon adet araba satılmış, ancak yine de bu 2018’den daha azdı.

Bir bütün olarak değerlendirildiğinde 2019 yılının her otomobil üreticisi için kötü geçtiğini söyleyemeyiz ama. Mesela İtalyan spor otomobil markası Ferrari geçen sene 10 bin 131 adet araba sattı ve her birinden inanılmaz kâr etti!

Ferrari pazarın nabzını iyi yokladı

Fiat Group World isimli web sitesinde yer alan habere göre Ferrari, geçen yıl sattığı 10 bin 131 arabadan yüzde 23.2 oranında kâr etti. Bu da yaklaşık 94 bin 474 dolar gibi bir rakam yapıyor. Çok fazla bir miktar! Ancak 2018 yılında bu rakam 94 bin 947 dolardı.

Sitedeki haberin devamında Ferrari’nin bu kadar yüksek kâr marjına ulaşmasının yeni teknolojilere modellerinde yer vermesi, değişen pazarların nabzını iyi tutması ve araçlarını başarılı bir şekilde reklam ediyor olması sayesinde mümkün olduğu belirtildi.

1 Ferrari için 30 tane BMW satılması lazım!

Ferrari’nin diğer otomobil üreticileriyle karşılaştırmasını da yapan editörler, bir Ferrari modeli satışından elde edilen kâr marjına ulaşabilmek için BMW’nin tam 30 tane araba satması gerektiğini tespit etmişler.

Volkswagen için bu değer 56, Mercedes Benz içinse 67 olarak hesaplanmış. Bunlar görece olarak lüks markalar. 908 tane Ford veya 928 tane Nissan satarak İtalyan süper otomobil üreticisinin bir araba satışında yakaladığı kâra ulaşabilmek de mümkün tabii.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version