Ferrari’nin LaFerrari adını verdiği süper spor otomobili bundan 7 sene önce hayatımıza girmişti. Bu aracı farklı kılan en önemli özelliği ise İtalyan markasının ilk melez hibrid modeli olmasıydı. 789 beygir güç üretebilen 6.3 litrelik V12 motora ev sahipliği yapan araçta yerini alan melez hibrid sistemi sayesinde toplam güç çıkışı 950 beygiri buluyordu.

Muhteşem bir ahenk içinde çalışan bu motorlar sayesinde İtalyan süper spor otomobili 0’dan 100 km/s hıza 3 saniyenin de altında çıkabiliyordu. Şimdilerde ise Instagram’da paylaşılan bir videoda LaFerrari’nin Almanya’daki boş bir otobanda 372 km/s hıza çıkışı görüntülendi.

Beyaz renkli bir Ferrari LaFerrari’nin içinden çekilen bu video araba henüz 217 km/s hız yaparken başlıyor. V12’nin homurtulu sesinden zaten keyif alırken sürücü gaz pedalına asılıyor ve önce 250 km/s, ardından da 300 km/s hıza yükseliyor. 330 km/s hızdan sonra ivmelenme yavaşlıyor ve araç kendini 7. vitese alıyor. Ve en sonda ise 372 km/s hıza ulaşıyor.

Üretimine 2016’da son verilmişti

Ferrari, LaFerrari’nin üretimine 2016 yılında son vermiş ve bu modelin yerine üstü açık Ferrari LaFerrari Aperta modelini üretmeye başlamıştı. Aperta modeli standart LaFerrari’ye kıyasla bir dizi iyileştirmeye ev sahipliği yapıyordu. Ferrari’nin içten yanmalı motoru ve verimli bataryalarına ev sahipliği yapan bu model de evrim geçirerek yerini Ferrari SF90 Stradale’ye bırakmış durumda.

Plug-in hibrid formundaki bu Ferrari modeli 0’dan 100 km/s hıza 2.5 saniye gibi kısa bir sürede çıkabiliyor.

Share.

7 yorum

  1. orta beyaz şeritlerin geçiş hızından gerçek hız hesaplanabilinir. sayabilen varsa:)

  2. Yol kenarındaki objelere bakıyorum bırakın 372 km yi 200 km gibi bile gelmedi .Öyle değildir demiyorum ama öyle gelmedi bana…

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version