Mevzubahis muhteşem görünümlü arabalar tasarlamak olduğunda ilk akla gelen isim kuşkusuz Pininfarina olacaktır. Tüm zamanların en güzel Ferrari modellerini geliştiren bu tasarım stüdyosu, çoğu kişinin bilmediği özel bir modelin de tasarımına imza atmış bulunuyor. Sadece konsept aşamasında kalan ve hiçbir zaman seri üretim bandından inmeyen bu modelin ismi Pininfarina Ferrari Modulo.

Modulo, bundan dört yıl kadar önce koleksiyoner ve film yapımcısı Jim Glickenhaus tarafından satın alındı. O zamanlar sürüş yapılamaz halde bulunan konsept, Glickenhaus ve ekibinin üstün gayretleri neticesinde yola çıkabilir hale getirildi. Facebook’tan paylaşılan videoda Modulo’nun ilk kez kendi motorundan güç alarak trafiğe çıkışı görüntülendi.

İlgili videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

1970’li yılların başında tasarlanan bu muhteşem araba, keskin çizgi ve hatlarıyla dikkat çekerken muadilleri arasından sıyrılmayı başarıyordu. Eğer dikkatlice bakarsanız, aracın arka kısmında Ferrari 308’e ilham kaynağı olan tasarım esintilerini yakalayabilmeniz bile mümkün. Keza 90’ların unutulmaz süper arabası Vector W8’i hatırlattığı da söylenebilir.

Modulo’da ne tür bir motorun kullanıldığı sorusu henüz cevaplanmış değil. Ancak koltukların arkasına konumlandırılan motorun çıkardığı sese bakacak olursak, klasik İtalyan gücünün araçta yer aldığı söylenebilir.

Müzede sergilenecek kadar zinde ve temiz kondisyonda bulunan aracın günlük trafiğe çıkıp çıkmayacağı bilinmiyor. Ancak her ne olursa olsun, böylesi güzel bir modelin kıymet bilen ellerde bulunduğu bilmek kesinlikle huzur verici.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version