Merakla beklenen soru cevap mı buluyor? Ferrari SUV modeliyle geliyor mu? Fiat Chrysler Automobiles patronu Sergio Marchionne, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmada bu fikri FUV adını vererek ne yazık ki doğruladı.

Aslında net bir şey de söylemedi. 30 ay içinde bu konudaki kararlarını açıklayacakları yönünde verdiği demeç, bize göre bu fikri doğrular nitelikte.

Ferrari SUV Nasıl Olacak?

Bu durumu kafamda bir türlü oturtamıyorum. Ferrari bir otomobil sever için çok başka bir şeydir. Tüm otomobiller bir şekilde genellenebilir fakat Ferrari her yönüyle farklı bir duyguyu temsil eder.

İsminden imajına, performansından sesine, teknolojisinden rengine kadar başka hiçbir markaya benzemeyen bu sıra dışı spor otomobillerin yanında yarın öbür gün bir SUV’un yer alması benim için gerçekten de bir hayal kırıklığı.

Benzer bir durumu Porsche’nin Cayenne’i ürettiği yıllarda yaşamıştık. Özellikle 911 fanatiklerinin kabul edemediği bu duruma bizler de uzun yollar alışmakta zorlandık.

Ardından Panamera’nın da gelmesiyle birlikte Alman üretici satış ve pazarlama stratejisini tamamen değiştirdi. Bu değişim aslında markayı bir anlamda kurtardı ve belki de ömür boyu ulaşılamayacak satış rakamlarına ulaştırdı.

Lamborghini’de ise durum biraz daha farklı. Urus, uzun yıllardır bilinen bir konsept ve önümüzdeki yıl resmen yollara çıkıyor. İtalyan üreticinin bu girişimi aslında diğer süperspor üreticilere göre pek de sürpriz niteliği taşımıyordu. Zra geçmişte LM002 gibi bir üretimle Lamborghini çoktan bu sınıfta bir model üretmişti.

Evet son yıllarda SUV modellerde büyük bir patlama var. Küçükten büyüğe bütün markalar bu segmentte bir araç üretiyor. Hatta Bentley, Maserati, Rolls-Royce gibi lüks üreticiler de bu kervanın içinde.

Ferrari’nin bu konuda farkını ortaya koyacağından hiç şüphem yok. Bu modelin sınırlı sayıda üretileceğini vurgulayan Marchionne’nin belli ki Porsche gibi bir satış kaygısı da olmayacak.

Her şeye rağmen ben böyle bir Ferrari SUV’un olmamasını yeğelerdim…

Kaynak: auto motor & sport

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version