Gelecek ay düzenlenecek olan Frankfurt Otomobil Fuarı öncesinde ünlü otomobil üreticileri fuarda gösterişe sunacağı otomobilleri tanıtmaya devam ediyor. Bu yıl Alman otomobil markalarının fuara damgasını vurması beklenirken görünüşe göre İtalyan devi Ferrari’de fuara damga vurmaya hazır.

En Ucuz Ferrari Modeli Ferrari Portofino!

Ünlü spor araba üreticisi İtalyan devi Ferrari’nin en ucuz aracı Ferrari Portofino tanıtıldı. Yaklaşık olarak 200 bin doların altında bir fiyat etiketine sahip olacak olan Ferrari Portofino diğer Ferrari modellerinden daha düşük fiyat etiketine sahip olsa da klasik Ferrari çizgisinden ödün vermiyor. Ferrari’nin yeni tanıttığı Portofino’nun kaputunun altında 3.9 litrelik V8 motor yer alıyor ve bu motor araca tam 592 beygir gücü sunuyor. Aracın hız ibresinin 0’dan 100’ü görmesi ise sadece 3.5 saniye alıyor. Ferrari Potofino maksimum olarak 320 kilometre hıza ulaşabilecek.

Portofino’nun tasarımı oldukça büyülerken asıl tasarım öğeleri aracın iç tasarımında yer alıyor. Ferrari Portofino’nun iç tasarımında tamamen farklı bir çizgi benimsemiş. Yenilenen daha asi spor direksiyonla birlikte aracın tam bir hız canavarı olduğunu direksiyon başına oturur oturmaz anlıyorsunuz.

Spor bir sürüş için kullanıcılarını rahat ettirecek özellikte olan koltuklar sürücüyü kavrarken bir diğer yandan da farklı vücut hatlarına sahip kullanıcılar için 18 farklı yöne ayarlanabiliyor. Bu sayede sürüş konforu en üst düzeye çıkartılıyor. Araçta kullanılan yeni nesil rüzgar yansıtıcıları ise aracın en üst hızlarda bile motor sesini yüzde 30 azaltıyor.

Aracın konsol tarafında ise yenilikçi bir tasarım mevcut. Yeni nesil otomobillerde kullanılan geniş dokunmatik ekran Ferrari’nin Portofino modelinde de kullanılmış durumda. Tam 10.2 inç büyüklüğünde olan bu ekranla birlikte araç sahipleri araçlarıyla ilgili tüm ayarları bu ekrandan yapabilecekleri gibi multimedia deneyimlerini de bu ekran vasıtasıyla yaşayabilecekler.

Aracın tanıtımını gerçekleştiren Ferrari yeni aracını ilk olarak gelecek aylarda düzenlenecek olan Frankfurt Otomobil Fuarı 2017’de görücüye çıkacağını açıkladı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version