Hiç bir Ferrari’nin elektrikli otomobil şarj istasyonunda, Nissan Leaf’ın hemen peşinde sıralandığını hayal etmiş miydiniz? Akla pek yatkın gelmiyor olsa da bu durum sandığınızdan çok kısa bir süre içinde gerçekleşebilir.

İkonik İtalyan otomobil üreticisi ilk plug-in hibrid modelini resmen görücüye çıkardı çünkü. SF90 Stradale ismini taşıyan bu süper spor araç 0’dan 100 km/s hıza sadece 2.5 saniyede çıkabilecek kadar yüksek performanslı.

Geç olsun güç olmasın

Aslına bakılırsa Ferrari, içten yanmalı motoru elektrikli motor teknolojisiyle destekleyen tek süper spor otomobil üreticisi değil. Rakipleri uzun bir süredir iki teknolojiyi harmanlayarak gayet stabil ve performanslı modeller geliştiriyorlardı. Şimdilerde son olarak Ferrari’nin de bu kervana katılmış olması sevindirici bir gelişme.

Performans değerleri inanılmaz!

SF90 Stradale’de kullanılan V8 turbo motor, Ferrari tarihindeki en yüksek güç çıkışına sahip 8 silindirli motor olma özelliğine sahip. Toplamda 3 ayrı elektrikli motor tarafından desteklenmesi ise cabası. Bu motorların ikisi ön akslerde, teki ise arka akslerde konumlanmış durumda.

Tüm bu motorlar güçlerini birleştirdiğinde ise ortaya 985 beygirlik müthiş bir değer çıkıyor. Bu da aracın 0’dan 100 km/s’ye 2.5 saniyede çıkabilmesini, maksimum hız değerinin ise 340 km/s’e çıkmasını sağlıyor.

Stradale’yi sadece elektrikli olarak kullanabilmek de mümkün, ancak bu haliyle araç çok fazla mesafe kat edemiyor: Sadece 24 kilometrelik bir menzili var. Ancak içten yanmalı motor kullanılmadığı halde bile Stradale’nin 135 km/s hız yapabilmesi mümkün.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version