İtalyan spor otomobil üreticisi Ferrari’nin ilk SUV modelinin ismi bundan bir süre önce belli olmuştu: Purosangue! Şimdilerde yeni öğrendiğimiz bilgilerse çıkışı merakla beklenen aracın 2022 yılı içinde satışa sunulacağına işaret ediyor.

Bugüne dek hakkında birçok söylentinin ortaya çıktığı araba, Ferrari CEO’su Louis Camilleri tarafından yatırımcılara yapılan açıklamada “Dört kapılı bir spor amaçlı taşıt” diye nitelendirilmişti.

Günümüzde spor otomobil tutkunlarının SUV modellerine daha fazla rağbet gösterdiği bir gerçek. Lamborghini’nin de ilk SUV’unu tanıtmasını takip eden süreçte Ferrari’nin böylesi bir hamlede bulunması bekleniyordu açıkçası.

Hiç de ucuza satılmayacak

SUV modellerinin geleneksel otomobillere nazaran daha ucuza satıldığı malum. Ancak bu durum Ferrari için geçerli olmayacak. Yeni SUV’un Lamborghini ve Maserati gibi rakiplerinin yanı sıra Rolls Royce‘un yeni çıkaracağı Cullinan modellerinden ucuz olmayacağına kesin gözüyle bakılıyor. Öte yandan İtalyan şirketin Çin pazarında birbirinden farklı rakip modellerle mücadele etmek zorunda olduğunu da not düşmekte fayda var.

Camilleri’nin açıklamasına göre Purosangue ismi İtalyanca’da “Safkan” anlamına geliyor. Otantik bir Ferrari modeli olacağı belirtilen araba, SUV segmentinin en hızlısı olmaya aday.

Hibrid güç ünitesiyle geliyor!

Ferrari’nin 2022 yılı itibariyle yeni modellerinin en az yüzde 60’ını hibrid güç ünitesiyle donatmayı planladığı, bu sebeple Purosangue’ın da AWD (Dört çeker) hibrid motora sahip olacağı belirtildi.

Bakalım, Ferrari’nin hibrid motor tecrübesi nasıl olacak?

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version