İtalyan – Amerikan ortaklığındaki dev otomobil üreticisi Fiat Chrysler, Kuzey Amerika’da satılan 365 bin adetten fazla model için geri çağırma kararı yayınladı. Bu kararın alınmasının sebebi, geri görüş kamerasındaki yazılımsal bir hata. Öyle ki bu hata, sürücü aracı geri vitesten çıkarmasına rağmen kameranın 10 saniye gibi bir süre boyunca açık kalmasına neden oluyor.

Çok da ahım şahım bir kusur sayılmasa da FCA durumu ciddiye almış ve araç sahiplerini en yakın yetkili servise davet etmiş durumda. Bu hatadan sebep hiçbir yaralanma veya kazanın raporlanmadığı da yine FCA tarafından belirtildi

Ram, Chrysler ve Jeep modelleri listede

Geri çağrılan modellerin listesine baktığımızda tüm araçların 2019 ila 2020 yılları arasında üretildiğini görüyoruz. Buna Chrysler Pacifica isimli minivan modelinin yanı sıra Dodge Durango, Jeep Grand Cherokee, Jeep Wrangler ve Jeep Renegade de dahil. Bu araçlardaki ekranların kaç inç olduğunun ise önemi yok.

Aynı şekilde 2019 Dodge Challenger ve 2020 Jeep Gladiator ile Jeep Cherokee de listedeki yerini almış durumda.

Bu aydan itibaren servislere davet edilecekler

Elde ettiğimiz bilgilere göre yukarıda adı geçen modellere sahip olan müşteriler, bu ay itibariyle Fiat Chrysler tarafından tek tek aranacak ve yetkili servislerden randevu alacaklar. Servislerde gerçekleştirilecek yazılım güncellemesinin ardından sorun giderilecek.

Bu arada geri görüş kameralarının 2018 yılı itibariyle ABD’de satışa çıkan her otomobilde bulunması zorunlu hale getirilmişti.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version