Fiat Chrysler Automobile (FCA) CEO’su Mike Manley, Koronavirüs salgınından ötürü satışları bıçak gibi kesilen ve maddî açıdan kendisini zor günler bekleyen şirkete katkı sağlamak için 3 ay boyunca maaşının yüzde 50’siden feragat ettiğini duyurdu.

CEO, maaş kesintisine kendisiyle başladı

İtalyan-Amerikan ortaklığındaki otomobil üreticisinin patronu, AFP ajansında yer alan habere göre bu gelişmeyi şirketin tüm personeline gönderdiği bir mektupla duyurmuş. Manley mektubunda “Şirketimizin maddi açıdan sağlığını korumak herkesin sorumluluğu. Ancak bu sorumluluk doğal olarak benimle ve FCA’nın lider kadrosuyla başlar” diye yazmış.

FCA’nın yayınladığı son yıllık raporda Manley’in net maaşının 1.4 milyon dolar olduğu görülüyor. Emekli olduğu zaman alacağı ikramiye ise tüm yan haklarıyla beraber 13.2 milyon dolar olarak kayıtlara geçmiş.

Bu yılın kalan haklarından feragat ettiler

Buna ek olarak Fiat Chrysler Automobiles (FCA) yönetim kurulu üyesi John Elkann başta olmak üzere geri kalan tüm üst düzey yöneticiler 2020 yılından kalan tüm haklarını şirkete geri vermiş durumdalar. Keza bazı müdürlerin de 3 ay boyunca maaşlarında yüzde 30’luk kesintiye gidilmesini kabul ettiği belirtiliyor.

Ancak maaşlarda yapılacak kesintiler ne yazık ki sadece tepe yöneticilerle sınırlı değil.

Manley’in aynı mektubunda uluslararası pazarlarda çalışan çoğu personelin maaşlarında geçici olarak yüzde 20’lik kesintiye gidilmesini kabul etmesi bekleneceği ifadesi yer aldı. Böylelikle şirketin önümüzdeki çeyreğe kadar işten çıkarmaları ertelemesi söz konusu olabilecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version