Uzunca bir süredir Fiat Chrysler grubunun CEO’luğu görevini yürüten Sergio Marchionne, geçirmiş olduğu ameliyat sonrası iyileşme sürecinde karşılaştığı zorluklardan ötürü görevinden istifa etmek zorunda kaldı.

FCA‘dan yapılan açıklamada Jeep’in CEO’su Mike Manley‘in Marchionne’in yerini alacağı bilgisi paylaşıldı. Öte yandan Philip Morris International şirketinin yönetim kurulu üyelerinden Louis C. Camilleri‘nin de Ferrari’nin CEO’luğu görevine geleceği bugün yapılan basın açıklamasıyla belirtildi.

İki şirketi ipin ucundan kurtarmıştı

İsmine pek aşina olmayanlar için kısaca bahsetmek gerekirse, Marchionne Fiat ve Chrysler’in 2014 yılında yollarını birleştirmesiyle iki şirketi ipin ucundan kurtarmasıyla biliniyor. 2000’li yılların sonunda otomotiv sektöründe yaşanan dar boğazdan bu sayede yara almadan kurtulan şirketler, günümüzde pazarın en güçlü oyuncuları arasında yer alıyor.

Arkadaşları tarafından “işkolik” diye nitelendirilen Marchionne tam 14 yıl boyunca Fiat’ı yönetti. 2003 yılında 7 milyar dolar kaybeden şirket, Marchionne sayesinde 2018’in ilk çeyreğinde 1.2 milyar dolar kâr rakamı açıklamayı başardı.

Geçen ay açıklanmıştı

En son geçtiğimiz ay Fiat Chrysler’den Bloomberg‘e yapılan açıklamada Marchionne’in sağ omzundan cerrahi operasyon geçireceği için izne ayrılacağı bilgisi verilmişti. Fiat Chrysler‘den önümüzdeki 2019 yılında emekli olması beklenen Marchionne’in yerini alacak kişinin de açıklanmasına henüz vakit vardı.

Ancak beklenenin aksine Marchionne’in durumunun pek de iyiye gitmemesi, grubun planlarını kökünden değiştirdi ve üst yönetim hızlıca yeni bir isim seçmek zorunda kaldı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version