Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve kontrol altına alınamayıp dünyanın dört bir yanındaki farklı noktalarda salgına dönüşen Coronavirüs salgınının yol açtığı maddi zararı tahmin edebilmek çok güç. İnsanların bir araya geldiği kalabalık ortamlarda daha hızlı yayıldığı için Çin genelindeki birçok yedek parça ve otomobil fabrikası kepenk kapatmış durumda. Ancak alınan tüm önlemler yine de virüsün insanlar arasında yayılmasına engel olamıyor gibi.

Bunun en son örneği ABD’nin Indiana eyaletine bağlı Kokomo şehrinde gerçekleşen COVID-19 vakası. Fiat Chrysler grubuna ait araçlar için şanzımanların üretildiği fabrikada çalışan bir işçinin Coronavirüs testi pozitif sonuçlandı. Ancak FCA’dan yapılan açıklamaya göre tesisler halen daha açık kalmaya devam edecek.

Arkadaşları karantinaya alındı

Enfekte olan işçiyle doğrudan temas halinde olan birkaç çalışma arkadaşının da teste tabi tutulduğu belirtildi, ancak sonuçlar henüz açıklanmadı. Reuters’te yer alan habere göre virüse yakalanan işçinin arkadaşları karantinaya alınmış durumdalar.

Şirketin en çok satan modellerinin başında gelen Ram kamyonet modelleri başta olmak üzere grup bünyesindeki birçok aracın şanzımanı bu fabrikada üretiliyor. Yaklaşık 4 bin işçinin çalıştığı tesiste virüsün başka çalışanlara da sıçraması ihtimali endişelendiriyor.

Automotive News’te yer alan haberde Kokomo fabrikasında üretimin her zamanki gibi devam edeceği, ancak mola aralarında işçilerin sosyal ilişkiler kurmaktan kaçınmaları, birbirleriyle yakın temas kurmamaları noktasında öğütleneceği ve dezenfeksiyon faaliyetlerine ağırlık verileceği belirtildi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version